Beszigorít az RTL Klub

Vágólapra másolva!
Megirigyelte a tehetségkutatót az RTL Klub, a Megasztár és A társulat után elindult a Csillag születik, méghozzá igen jó számokkal, mivel szombat este száz bekapcsolt tévékészülékből negyvenkettőn a táncos-énekes show ment. A kereskedelmi célcsoportnál is az RTL nyert, egy lövöldözős, kissé bárgyú akciófilmmel.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt héten az RTL Klubot nézte a legtöbb tévéző, 26,7 százalékot jegyzett a csatorna. Két százalékkal maradt le tőle a TV2, az m1 pedig közelítette a 11 százalékot. A 18 és 49 évesek alkotta kereskedelmi célcsoportnál az RTL közel öt százalékkal vezet a TV2 előtt, miközben aggasztóan alacsony az MTV egyes csatornájának népszerűsége az ötven alatti felnőtt nézőknél: átlagban csak 6 százalékuk időzik az m1-en.

Ha már MTV: újfent a lottósorsolás volt a legnézettebb műsorelem az m1-en, egyedül ez vitte át az egymilliós lécet. A Híradó-t egy erős estén 846 ezren nézték, a Kékfény szokás szerint 800 ezer fölött zárt, ahogy az Önök kérték is közelítette ez az eredményt. A Tűzvonalban talán az eddigi legizgalmasabb epizódjával jelentkezett, de ugyanebben az időpontban az RTL Klub és a TV2 is erős volt, így csak 660 ezren nézték Bordás kálváriáját és a felrobbanó minibuszt.

A két nagy

A legnézettebb műsor - a teljes lakosságot vizsgálva - az év 44. hetében is a Barátok közt volt, október 31-én például 2 millió 210 ezer magyar lesett be a Rózsa presszó ajtaján. Ragyogóan nyitott a Csillag születik című tehetségkutató show, több mint három órán át tartott, de így is 1,81 milliós átlagos nézőszámmal zakatolt: százból 42 tévéző figyelte az énekeseket, táncosokat. A TV2 a Napló-t kormányozta be a harmadik helyre (1,79 millió néző), de szépen ment az Aktív, a Tények, a Jóban Rosszban is. A tízben ott van még a Mr. és Mrs. Smith, az RTL-es Híradó, Győzike és a Fókusz is. A nagy fogyás-t a tévézők harmada követi, 1,39 milliós nézőszámot ért el a műsor.

18-49

A kereskedelmi célcsoportban látható némi mozgolódás, mert a tízből csak két helyet csípett meg a TV2, erős RTL-dominancia figyelhető meg tehát. Brad Pitt és Agelina Jolie lövöldözős, kissé ostoba akciófilmje lett a legnézettebb műsorszám, egészen magas, 46,2 százalékos közönségaránnyal futott vasárnap este. Berényiék második helyét nem fenyegetette semmi, legfeljebb a Csillag születik, ami a célcsoportban 41,8 százalékkal ment. Vígjátékok sorjáznak ezután: mivel a múlt héten alapvetően esős, szürke idő volt, sokan vágytak egy kis kacagásra, és meg is kapták a dózist hol élvezhetőbb, hol végtelenül bárgyú alkotások formájában. A lista első felében tanyázik a Két hét múlva örökké, A minden6ó, a Micsoda nő vagy a Minden végzet nehéz. Doktor House épphogy felfért a tízes listára, a korábban sokkal jobban szereplő Győzike viszont lecsúszott róla, bár a 37 százalékos SHR% miatt nem kell pironkodnia nagyon.

Viasat, ATV, AXN

A Viasat 3 4,7 százalékos közönségarányt ért el célcsoportjában, a legjobban A helyszínelők és a Columbo ment, előbbi 12,6, utóbbi 6,6 százalékkal futott. A teljes lakosságnál ez azt jelentette, hogy a vegasi helyszínelők ténykedése közel 400 ezer, a ballonkabátos nyomozó ügyködése pedig bő 300 ezer nézőt érdekelt. Az Emberi történetek 270 ezres táborral bírt a múlt héten.

Az ATV is szorgosan küldi a toplistákat, náluk a Névshowr nyert, 327 ezer nézővel. Utána nagy szakadék, 168 ezer tévézővel követi ezt a Híradó, 128 ezren pedig Fásy Ádámmal próbáltak szórakozni. Százezres nézettség fölött zárt még az Egyenes beszéd, a Párshow, a Fórum, a Start és a Bazi nagy amcsi lagzi című film.

Az AXN-től a múlt heti számokat nem kaptuk meg, de a 43. héten messze a CSI: New York-i helyszínelők volt a legnézettebb műsoruk, 101 ezer krimirajongóval. Akkor 49 ezer nézőt vitt a csatornára a Dresden-akták és 46 ezret a Gyilkos elmék.