35 órán át néztek Lostot

Vágólapra másolva!
35 órás Lost-maratont tartottak a spanyol sorozatrajongók. Két zaragozai srác nyert, ők utaznak Hawaiira, a Lost forgatási helyszínére.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi évek egyik legnagyobb hatású tévésorozata a Lost - Eltűntek, melynek cselekménybonyolítási rendjét több stúdió is próbáltak utánozni, viszonylag csekély sikerrel. Nem meglepő hát, hogy rajongói klubjai vannak világszerte, és ennek megfelelően az sem meghökkentő, ha a tagok összejönnek, DVD-t néznek, meg beszélgetnek nagy kedvencükről.

A nagyszabású, Bilbaóban rendezett vetélkedő ezúttal nem csak a spanyol fanatikus gyerekek aggódó szüleinek okozott pár álmatlan órát, mert közel másfél napig tartott, különösebb pihenő nélkül. A játékból sokan estek ki mobiltelefon tiltott használata miatt, mások pedig fizikailag nem bírták, egyszerűen elaludtak a helyszínen, vagy kimerültségre panaszkodva léptek le, a pokolba kívánván Kate-et, Sawyert és az egész szigetet.

A többség persze bírta, elvégre fanatikus sorozathívek gyűltek össze, nem kocarajongók. A Walt Disney Studios Home Entertainment szervezésében ötszázan vetélkedtek (és néztek órákon át Lost-ot) a fődíjért, egy kétszemélyes útért. A forgatások helyszínére, Hawaiira végül két zaragozai barát utazhat, ők vívták a döntőt is. Ők mindegyik évadot hétszer látták, így olyan elemi kérdésekre is simán tudhatták a választ, hogy "milyen színű póló volt Libbyn a második évad 18. részének elején?" A győzteseknek tehát esélyük nyílt találkozni a főszereplőkkel, a 30. óra körül kihullott, sokáig kitartó vesztesek pedig a harmadik évadot nyerték meg DVD-n. Biztos nem látták még, legfeljebb ötször.