Szellemek a Discovery képernyőjén

Vágólapra másolva!
A Discovery Channel Szellemjárás című sorozatában természetfeletti eseményeket idéznek fel hétköznapi emberek, akik személyesen élték át a borzalmakat. A sorozat újabb epizódokkal folytatódik.
Vágólapra másolva!

Érezte már úgy, hogy nincs egyedül a sötét konyhában, mikor éjszakai nassolás miatt kisettenkedik, hogy kifossza a hűtő tartalmát? Érzett megmagyarázhatatlan szorongást, mikor napnyugta után belépett régen halott dédanyja házába, hogy megmutassa az épületet egy ingatlanügynöknek? Viselkedett szokatlanul, igen furcsán a macska, mikor magától megreccsent a karosszék, és meglibbent a függöny, annak ellenére, hogy be volt zárva minden ablak? A Discovery egy alapvető emberi érzésre, a félelemre, a rettegésre épít a Szellemjárás-sal, bízván, hogy a thrillerek és horrorfilmek kedvelőit is megfogja.

A sorozat egyórás epizódjai Amerika legrémisztőbb történeteit mutatják be. Hátborzongató személyes beszámolók alapján ismerheti meg a néző kísértettörténeteket és hátterüket. A 11. rész például egy Tajvanra települt amerikai család valós történetét mutatja be: kislányuk egyre furcsábban kezd viselkedni ezért egy pap segítségét kérik, aki feltárja előttük a rejtélyt, miszerint a ház a halott lelkek birodalma, ahol az élőkre gyötrelem vár.

A következő rész még borzalmasabb: a Connecticut állambeli Brookfield városában egy tizenkét éves kisfiút minden éjjel rémálmok gyötörnek. Davidet éjszakánként egy démoni kinézetű öregember kísérti álmában, aki kitartóan közeledik a házuk felé, s a fiú félelme napról-napra nő. Édesanyja nem tudja, mitévő is legyen mindaddig, amíg a fiún a fizikai bántalmazás nyomait is felfedezik, melyek egy láthatatlan lénytől származnak. A család Ed és Lorraine Warrenhez, a paranormális jelenségek kutatóihoz fordul segítségért.

Lisa a 13. epizódban tűnik fel, őt a szó szoros értelmében megbabonázza egy rejtélyes fénykép, mely barátjának bátyjáról készült, aki a vietnami háborúban esett el. Egyre inkább megszállottá válik, s lassan a valóság és képzelet határa is elmosódik előtte. Éjjelenként a halott katona képe riasztja fel álmából, és meggyőződésévé válik, hogy a fénykép önálló életet él.

És még egy epizód, tömören: a 14. rész a Maryland állambeli Glenn Burnie-be reppenti a borzongásra felkészült nézőt. Az itt élő tíz esztendős Billy Bean élete szörnyű fordulatot vesz, mikor őt és kamaszkorú nővérét éjjel láthatatlan ismeretlenek támadják meg, és mindkettőjüket az ágyhoz szegezik. Billy számára nyilvánvaló, hogy a házban valamiféle gonosz erő lakik, amely lassan tönkreteszi családja életét. A támadások egyre agresszívabbá válnak, és lassan a Little Road-i ház titkai is feltárulnak az őrület határára sodródó fiú előtt.

A sorozat péntek esténként látható, tíz órás kezdéssel kerül képernyőre.