Rajzfilmmel oktat az Animal Planet

Vágólapra másolva!
Az Animal Planet csatorna egy rajzfilmsorozattal rukkol elő annak érdekében, hogy környzettudatosságra nevelje az ifjúságot.
Vágólapra másolva!

Az Animal Planet a cél megvalósítása érdekében az Aardman Animations nevű céggel társul, amelynek olyan rajzfilmeket köszönhetünk, mint a Wallace és Groomit vagy a Cartoon Networkön futó Shaun, a bárány. Úgy tűnik, hogy a rajzfilmgyártó cég mostanában a szórakoztatás mellett a nevelésre is nagyobb hangsúlyt fektet, hisz Jamie Oliverrel is közös produkciót készítenek az egészséges táplálkozásról.

Az ismeretterjesztő csatorna számára készített, tízrészes sorozat mindegyik epizódjában egy-egy rajzolt állat mutatja be, hogy mennyivel többet tehetnénk környezetünkért, ha kicsivel jobban odafigyelnénk. Az oktató részek mellett a rajzfilm nem szűkölködik humorban sem: egy tehén például a "kamerák előtt" tudja meg, hogy mennyire káros a környezetre az a sok metángáz, amit naponta kibocsát.

Az Animal Planet a sorozatot még ebben az évben szeretné képernyőre küldeni szerte a világon. A télen a rajzfilm mellett több új produkcióval is kedveskedik nézőinek a csatorna: a Crime Scene Wild például orvvadászok nyomába ered, az Ocean Voyagers pedig egy kevéssé ismert bálnafajt mutat be nekünk - ez utóbbi adás narrátora ráadásul Meryl Streep lesz.