Vágólapra másolva!
Szeptember 10-étől, hétfőtől új arculattal és új díszlettel jelentkezik a Magyar Televízió Híradó-ja és Az Este című hírháttér műsor. A designváltást nyolcnapos országjáró körút előzte meg.
Vágólapra másolva!

A Híradó főkiadása szeptember 10-én este új főcímmel, új stúdióból jelentkezik. "A hírműsorok felépítését, szerkezetét, a hírek feldolgozási módját az elmúlt egy évben lépésről lépésre fejlesztettük, javítottuk. A tartalom után, most időszerű a külső megújítás" - mondta dr. Kert Attila, az MTV hírigazgatója.

A Híradó új, minimál stílusban megépített díszletét különböző képmegjelenítő berendezések, nagyméretű nyomatok és világítótestek kombinált rendszere teszi egyedülállóvá. Mindezt - a BBC-nél és CNN-nél már működő - világszínvonalú számítógépes rendszer vezérli. A hírműsorok új arculatának, műszaki hátterének minden eleme a gyors, pontos, rugalmas és hatékony tájékoztatást szolgálja - áll az MTV közleményében.

A Híradó mellett, ugyanabban a stúdiótérben kapnak helyet Az Este és A szólás szabadsága című műsorok új, korszerű, variálható díszletei is. Az Este című hírháttér műsor szintén vadonatúj arculata a Híradó-val egy napon, amíg a Baló György vezette A szólás szabadsága szeptember 16-án, vasárnap este debütál.

"Alapgondolatunk, hogy felhívjuk a nézőink figyelmét arra: az MTV hírműsorai megmozdultak, megváltoztak, újjászülettek"- tette hozzá a hírigazgató, aki szeptember első hetében stábjával országjáró körútra indult, így nyolc napon keresztül minden este más városból jelentkezett az MTV Híradó-jának főkiadása.

További újdonság és érdekesség lesz az MTV hírműsorainak világában Az Este című hírháttér műsor előtt jelentkező Micsoda Nap! című összeállítás, amelyben - a Híradó előtt látható Föld TV afféle esti folytatásaként - a világ egy-egy pontjainak egy napját láthatjuk 30 másodpercbe sűrítve, Új-Zélandtól kezdve Budapesten és Párizson keresztül akár a Niagara vízesésig. A Budapest életét megörökítő kamera például az egyik magas Duna-parti épületről elénk táruló látványt örökíti meg.

A világot "kitágító" képeken túl azonban az MTV tudósítói hálózata is bővül, a nyári balatoni és horvátországi tudósítás-sorozat után, Brüsszel mellett, New Yorkból is első kézből kapják a híreket a nézők októbertől, Bombera Krisztina tolmácsolásában.

Forrás: MTV