Kuruc múltba révedt az MTV

Vágólapra másolva!
Viszonylag erős hétvégét zárt az MTV azzal, hogy előszedte egy poros szekrény legmélyéről A Tenkes kapitánya című sorozatot.
Vágólapra másolva!

Az m1 nézettségben igen ritkán tudja megszorongatni a két nagy kereskedelmi tévét, ám ezúttal sokan tapadtak a közszolgálati egyesre, hogy nosztalgiázzanak Zenthe Ferenccel. A felnőtt lakosságból szombaton 1,19 millióan nézték A Tenkes kapitányá-t (az épp tévézők 33,4 százaléka), ugyanakkor vasárnap a 18 fölötti magyar tévézők 26,3 százaléka választotta a folytatást, ez is egymilliónál több, kuruc múltba révedő honpolgárt jelentett.

A teljes lakosságnál valamivel rosszabb a közönségarány (mivel a gyerekek, fiatalok ritkán kapcsolnak az m1-re), de több a néző. A szombati részt 1,21 millióan látták a mérések szerint (a tévézők 30,1 százaléka), míg a vasárnapi 23,8 százalékkal ment (ez is sokkal jobb, mint az MTV heti átlaga), ekkor egymillió négyezer magyar akart kacagni azon, hogy kitolnak a bajszos legények az elbizakodott, kövér labancokkal.

Az utána következő kiváló amerikai sorozatot, a 24-et már csak 280 ezren követték az m1-en, ami nem is csoda, hiszen maga az MTV is leadta már egyszer, a Cool szintén vetítette, és a sorozathívők már évekkel ezelőtt letudták Jack Bauer első nagyon nehéz napját DVD-n vagy az internetről lehalászva.