Soha nem látott Helyszínelők jönnek

Vágólapra másolva!
Augusztus 9-én, este kilenckor kezdődik a CSI: A helyszínelők hetedik évadja a Viasat 3-on. Az évad 24 részből áll, és az elsőben sem egy elcsent szalvétagyűjtemény vagy egy lenyúlt gumimatrac-szállítmány körül bonyolódik a cselekmény. Halott is lesz, rögvest kettő.
Vágólapra másolva!

A helyszínelők (és persze spinoffjai, a Miami helyszínelők és a New York-i helyszínelők) a Viasat nagy zsákmánya volt még azokban az időkben, mielőtt igazi, minőségi javuláson estek volna át az egyre érdekesebb látványvilággal operáló, egyre inkább komoly mozira emlékeztető amerikai sorozatok. Ami a CBS-nek odakint biztos pont az estében, az hozza a Viasaton rendre az első helyeket a csatornán belüli nézettségi listákat szemlélve.

Jellemző, hogy az RTL Klub megvásárolta mindhárom sorozat ismétlési jogát Magyarországra, és nem is volt ügyetlen lépés, mivel a Miami helyszínelők ismétlése is nagyon szépen viszi a nézőket a csatornára. Ezzel az a furcsa helyzet fordul elő, hogy David Caruso és társai kalandjainak ismétlését sokkal többen (akár háromszor annyian is) nézik az országos lefedettséggel bíró RTL-en, mint a frissebb, korábban nem látott részeket a Viasaton, mely eleve kevesebb háztartásban fogható.

A hetedik évaddal most, a nagy nyári ismétlésözönben rukkol elő a Viasat, vélhetően nem akarja megvárni, hogy elinduljon az őszi műsorrend a nagyobb kereskedelmi tévéknél. A "soha nem látott részek" talán kis túlzás az internetes letöltések korában, de annyiban igaz, hogy magyar csatorna még nem vetítette ezen epizódokat.

A Viasat nincs nagyon lemaradva, ősszel az USA-ban is csak a nyolcadik évad kezdődik.