Az Adriáról jelentkezik az MTV

Vágólapra másolva!
Aktuális eseményekről, kulturális programokról, a forgalmi helyzetről és az időjárásról is hírt ad esténként az MTV riportere Horvátországból, a fél nyolcas Híradó nézőinek.
Vágólapra másolva!

402 ezer hivatalosan regisztrált magyar látogató, összesen 2,2 millió vendégéjszakát töltött tavaly Horvátországban. Nekik, azaz a horvát tengerpartra készülőknek és nem utolsósorban itthon maradó rokonaiknak, barátaiknak kínál a Magyar Televízió friss információkat, hetente több riportban, köztük élő tudósításokban.

Elsőként Fekete Norbert, az Este című műsor riportere érkezett a helyszínre, az MTV horvátországi ideiglenes, a nyári szezonra kialakított bázisára, Rijekába. Őt hetente váltják majd kollégái, akik itthon a Híradó-nak, a Szempont-nak vagy szintén az Esté-nek dolgoznak. Az első élő bejelentkezés július 12-én, csütörtökön várható Splitből, a második leglátogatottabb régió központjából. Splitbe és környékére átlagosan 89 ezer magyar utazik évente. Az első helyen egyébként a Kvarner-öböl áll 110 ezer magyar látogatóval.

"Hiánypótló tevékenységbe fogtunk. Közszolgálati kötelességünk, hogy naprakész információkkal lássuk el azt a csaknem félmillió magyart és hozzátartozóikat, akik az Adriát választják. Rengetegen szeretnék tudni, mi vár rájuk a horvát tengerparton, hová érdemes például gyermekekkel menniük. Ahogy a Híradó-t követő Balatoni nyár című, naponta jelentkező magazinműsor is rendkívül népszerű, azt gondolom arra is van igény, hogy a leglátogatottabb országból friss híreket és információkat kapjanak az érdeklődők" -mondta Kert Attila, az MTV hírigazgatója.