Két nyári sorozat a TV Paprikán

Vágólapra másolva!
Két új sorozat indult a héten a TV Paprikán: az egyikben grilleznek elszántan, a másikban bográcsban főznek - túllépve a gulyásleves-pörkölt-halászlé vonalon. Szabadtéri ételkészítés, új praktikák: mit tegyünk, ha túl sok a szétégett muslinca és a pernye a sülteken?
Vágólapra másolva!

A Grillrácson című sorozat arra a felismerésre épít, hogy a nyár a nagy vendéglátások, teraszos házibulik, a nálunk is egyre divatosabb kerti partik szezonja. Ezeken a baráti összejöveteleken -, de gyakran már egy nyári családi ebédhez, vacsorához is - egyre többször kerül elő a grillsütő. A TV Paprika új műsora a grillezés fortélyait ismerteti meg a nézőkkel: felsorolja azokat az alapanyagokat, melyeket ezzel a technikával el tudnak készíteni, bemutatja az eszközöket, a sütők és szerszámok, a kiegészítők különböző típusait, azok helyes használatát.

Miközben barátaikat látják vendégül, a TV Paprika két profi séfje, Magos Zoltán és Serényi Zsolt egyszerűbb és kevésbé ismert recepteket mutat be a nézőknek, így kezdő és profi grillmesterek egyaránt találhatnak maguknak újdonságokat. Szó lesz a tűzgyújtásról, a megfelelő parázs előállításáról és táplálásáról, a sütési időkről, az alapanyagok elkészítés szerinti csoportosításáról, de egy profi mixer (Pethő Tamás, a Koktélparti című műsor új házigazdája) bort és pálinkát is ajánl az ételekhez. Az első epizód már lement, de szombaton 17:55-kor ismétlik, majd jövő héttől jönnek az újabb részek.

A Bogrács Project egyfajta testvérműsora lehet az előbbinek, de túllép a gulyás-pörkölt-lecsó-halászlé Bermuda-négyszögön. Bede Róbert és Csík Juci egy gyönyörű, erdővel körülvett mátrai telken mutatják be a bográcsos ételek fortélyait, köztük olyanokat is, melyekhez eszünkbe sem jutna bográcsban nekilátni. A TV Paprika sztárséfje minden részben egy bográcsos ételt és egy hozzá tartozó kiegészítőt (parázsban, vagy nyárson sült köretet, esetleg hidegen összeállítható salátát) készít. Amíg fő az étel, jut idő minden másra is: kirándulni a közeli forráshoz, nyársat vágni, napozni, és végül csak enni, inni, no meg enni újfent. Az első részről itt is lemaradtunk, de az ismétlés ma lesz, pénteken 18:20-kor.