Kizöldül a TV Deko

Vágólapra másolva!
Új sorozat indul ma a TV Dekón Zöld alakulat címmel, amiből már talán ki is található a fő irányvonal.
Vágólapra másolva!

Mikor térdig gázol a városlakó az elhajított cigarettacsikkben, kutyaürülékben, és eldobott papírszemétben, elkedvetlenedve gondolhat olyan - általában nyugatabbra fekvő - országokra, városokra, ahol a lakóknak más célja is van, nem csak annyi, hogy élhetetlenné, rettentően lepukkanttá tegyék közvetlen környezetüket.

A Zöld Alakulat egyet akar: a lepusztult városi kerteket újra zöldellő édenné változtassa. Az alakulat tagjai nem akármilyen tereken munkálkodnak: megkeresik azokat, akik a legjobban rászorulnak környezetük csinosítására - menhelyek, kórházak, szanatóriumok, lerobbant parkok szerepelnek terveik közt. A szenvedélyes kertgyógyítók találkoznak az ott lakókkal, meghallgatják, hogyan szeretnék megváltoztatni, és mire használnák a jövőben a zöld területet. Visszatelepítik a természetet a városba, miközben játszótér, konyhakert épül, fákat, zöldségeket, virágokat ültetnek. Munka közben a néző megismerheti az ott élők történetét, szenvedéseit és győzelmeit.

Az első epizód ma, 17:30-kor kerül adásba, az ismétlést pedig szombaton 22:30-kor, valamint vasárnap 14:30-kor vetíti a TV Deko.