Két bejgli az RTL-nek, egy a TV2-nek

Vágólapra másolva!
A karácsonyi ünnepek alatt két napot az RTL Klub nyert nézettségben, egyet pedig a TV2. Shrek nem csak a moziban tarolt, a tévében is imádták.
Vágólapra másolva!

A háromnapos ünnep során a legnézettebb műsor a keddi Tények volt, ezt 1,82 millióan követték. Az RTL-en a Pata-csata című vígjáték nyert, 1,78 millió nézővel. A képzeletbeli bronzot ezúttal a Shrekből az angyal szerezte meg, 1,76 millió követővel.

Igen nézett volt még a tegnapi RTL-es Híradó (1,73 millió), a Reszkessetek, betörők negyedik része, a Shrek vagy a Kutyám, Jerry Lee harmadik felvonása. Jellemzően alig akadt 40 százalékos közönségarány fölötti eredmény, azaz a teljes lakosságnál viszonylag kiegyenlített volt a két nagy kereskedelmi tévé küzdelme.

A 18-49-es célcsoportban azonban 24-én simán nyert az RTL Klub, másnap a TV2 erősített be, majd 26-án ismét az RTL nyert. Hétfőn a Pata-csata volt az adu, mivel megverte a csatorna a TV2-t a fiatal nézőknél (nem is beszélve az MTV-s Krém-ről), másnapra viszont a TV2 egy zöld ogréban bízott, és nem tette hiába: Shrek meg is hozta a győzelmet a csatornának. Szerdán visszavágott az RTL Klub, a Némo nyomában és a Dr. Dolittle volt a nyerő a családi televíziós estén.