Tévés sztrájk: újabb tárgyalás

Vágólapra másolva!
A tervek szerint november 26-án újabb tárgyalásra kerül sor a sztrájkoló írók és a stúdiók között.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles Times értesülése szerint az írók és a stúdiók november 26-án tesznek újabb kísérletet arra, hogy tárgyalóasztal mellett állapodjanak meg az új, mindkét fél számára elfogadható szerződésről.

Bár az újabb tárgyalás pozitív jelnek tekinthető, nem valószínű, hogy a felek egyből megegyezésre jutnak: legutóbb még igen távol álltak a megállapodástól, hisz mind a stúdiók, mind az írók makacsul ragaszkodtak álláspontjukhoz. Ezt jelzi az is, hogy az írók november 26-ig sem vonulnak vissza az utcáról, változatlanul folytatják a tüntetést.

Az írók mindenekelőtt azt szeretnék elérni, hogy a speciális médiára (internetre, mobiltelefonra) írt tartalmakért külön juttatásban részesüljenek, emellett a DVD-eladások után járó jogdíjakból is szeretnének többet látni.

Az október 31-e óta tartó sztrájknak már több amerikai sikersorozat áldozatul esett: a 24 januári bemutatója már biztosan késik, és a Született feleségek elkészült epizódjai is csak decemberig tartanak ki. A Lost alkotói viszonylag jól állnak, februárban elkezdhetik vetíteni a kész részeket, az esetleges hiányt pedig webizódokkal pótolnák.