Vágólapra másolva!
Karácsony alkalmából tévés különkiadással készülnek a Shrek alkotói - igaz, az ominózus kisfilmet már majd' egy hónappal korábban is láthatjuk.
Vágólapra másolva!

Az érdekek szerencsés találkozásának köszönhető a "három és feledik" Shrek-film megszületése: a mozifilmeket gyártó DreamWorks vezetői épp arra gondoltak, hogy a zöld ogre kalandjait érdemes lenne televízióra adaptálni, miközben az ABC valamilyen karácsonyi különkiadást szeretett volna felhajtani.

A tárgyalások eredményeképp megszületett a Shrek the Halls című, harmincperces alkotás, amely Shrek és családja (valamint a hívatlan vendégek, többek között a Szamár) karácsonyát mutatja be - a cím egyébként egy népszerű karácsonyi énekre, a Deck the Halls-ra utal. Az amerikai gyerekek már november 28-án láthatják a rajzfilmet, de talán hozzánk is eljut valamikor.

Talán mondanunk sem kell, hogy a történet szerint Shrek utálja a karácsonyt - ennek megjelenítésében nem lesz nehéz dolga a figura eredeti hangjának, Mike Myersnek, akit a Wayne világa duója, egyik idióta tagjaként ismerhettünk meg annak idején: a színész egy interjúban elárulta, hogy neki sem éppen a kedvence ez az ünnep.

A karácsonyi különkiadásban nem csak Myerst hallhatjuk, hisz a mű teljes egészében ugyanazzal a stábbal készült, mint a három nagyfilm: maradtak tehát a szinkronhangok is, melyeket Myers mellett olyan színészek szolgáltatják eredetiben, mint Cameron Diaz (Fiona), Eddie Murphy (Szamár), Antonio Banderas (Csizmás Pandúr) vagy John Cleese (Harold király).