Jerry Springer Auschwitzba megy

Vágólapra másolva!
A nagypofájú showman komolyra vált: egy brit show-ban családja nyomába ered, amelynek nagy része Auschwitzban lelte halálát.
Vágólapra másolva!

Jerry Springert eddig jóformán csak saját talkshow-jából ismerhettük, ahol minden adásban összeverekedtek a felek, míg a showman - a közönség "Jerry, Jerry" kiáltozása közepette - valahol a széksorok közt röhögött a kirobbant botrányon. Springer emellett feltűnt például a Rém rendes család egyik epizódjában, játszott az Austin Powers: Kicsikém című filmben - egyszóval eddig nem sok komoly alkotásban láthattuk őt.

Most azonban, úgy tűnik, változik a helyzet: Springer talán élete utazására készül, fel szeretné ugyanis kutatni a gyökereit. Pontosabban ezt már megtették helyette profi családfakutatók, neki "csak" végig kell járnia azokat a helyszíneket, ahol ősei éltek és meghaltak. Minderre a Who Do You Think You Are? című brit show-ban kerül sor, mely már számos híresség (például Jeremy Irons vagy John Hurt) származásának utánajárt.

A showman számára azért lesz különösen kemény az utazás, mert ellátogat Auschwitzba is, ahol családjának nagy része odaveszett: mint elmondta, a lágerben vesztette életét mind a négy nagyszülője, egy nagybátyja, egy nagynénje és három unokatestvére. A családnak a háború előtt cipőboltja volt Németországban, Springert valószínűleg oda is elviszik a műsor készítői.

Az utazás azonban nem csak a huszadik századra terjedhet ki, Springernek a háromórás produkció során összes őse lakóhelyét megmutogatják - már ameddig sikerül visszavezetni a családfáját. A showman maga egyébként nem tud sokat az európai körútról (a műsorkészítők nem mondtak el neki mindent előre), csak családja sorsának ismeretében vannak tippjei.