Folytatódik Ewan McGregor útifilmje

Vágólapra másolva!
Obi-Wan Kenobi egyik alakítója, Ewan McGregor újra motorra száll: folytatódnak kalandos utazásai.
Vágólapra másolva!

Az annak idején a Trainspotting főszereplőjeként ismertté vált Ewan McGregor két útifilmet is forgatott már: a 2004-es, Long Way Round című produkció a világ körüli útját rögzítette, a Long Way Down keretében pedig Skóciából jutott el motorral Afrika legdélibb csücskéig.

A 2009-ben induló harmadik rész valószínűleg a Long Way Up címet kapja majd, hisz McGregor és hűséges útitársa, Charley Boorman ezúttal a dél-amerikai Horn-foktól indul, és a tervek szerint egészen Kaliforniáig motorozik.

Minden bizonnyal kalandos utazásra számíthatunk, hisz a két barát eddig is számos veszélyes helyzetbe keveredett: járműveik többször kicsúsztak alóluk, amikor egy-egy erős sodrású folyón kellett átkelniük; az egyik epizódban pedig az orosz maffiával volt egy kis vitájuk, amiből alig tudták kimagyarázni magukat.

McGregor még az első sorozat kapcsán nyilatkozott lelkesen: "A Long Way Round megváltoztatta mindkettőnk életét: amellett, hogy megvalósult egy nagy álmunk, az utazás összekovácsolt minket." A színész ráadásul úgy érzi, hogy filmjeivel soha nem ért el akkora népszerűséget, mint utazásaival.

Az útifilmeket általában jótékony cél szolgálatába állítja: a Föld körüli úttal mintegy 100 ezer fontot gyűjtött össze az UNICEF-nek, a második túrával pedig Afrika nehéz helyzetére kívánta felhívni a tévénézők figyelmét.