Melegít a Minimax riválisa

Vágólapra másolva!
Itt toporog a küszöbön a hatéves kor alatti gyerekeknek szánt JimJam, mely talán jövő év elejétől bekerül több kábeles csomagba.
Vágólapra másolva!

A Chellomedia és a HIT Entertainment közös gyermekcsatornája a JimJam, célcsoportja a hat év alatti korosztály, azaz a tévé nemigen ad erőszakos animációs filmet, hanyagolja az animét. A UPC Digital Media Center (DMC) csomagban már elindult a JimJam adása, de az új magyar nyelvű gyermekcsatorna egyelőre még egyénileg nem elérhető, s a kábelhálózatokon való megjelenésre is várni kell - írja a sat.tv.radio.hu.

Az adó a magyar mellett angolul, románul, csehül és lengyelül vehető, a portugál, német és holland hangvivő egyelőre néma. A JimJam december 3-i kezdettel adott ki hivatalos műsort, így a mostani sugárzás még tesztadásnak tekinthető.

Nem ez az egyetlen mesetévé, mely a magyar gyerekeknél próbál szerencsét a közeljövőben, ugyanis elindult a napokban az önmagát erőszak- és reklámmentes csatornaként definiáló KidsCo, mely 24 órában és magyar nyelven sugároz animációs filmeket. November 14-ig volt náluk a tesztidőszak, most pedig már élesben látható az egyes szolgáltatóknál. Mellettük még a Nickelodeon feltámasztását is tervezik: erről bővebben itt.