Számos új tévé indul még idén

Vágólapra másolva!
Az IKO Media Group nem aprózza el, több új csatornával indul harcba még idén a nézőkért. Megkapják a magukét a horgászok, a vadászok, a sorozatfüggők, a régi idők tréfáit kedvelők, de napi 24 órában nézhetünk teleshopot is, ha épp erre van igényünk.
Vágólapra másolva!

Az IKO Media Group idén több csatornával próbálkozik a piacon. A fiatalos, erotikus témákat szívesen boncolgató, néha kifejezetten provokatív Cool és a mára már bejáratott Sport Klub mellett olyan tévék jelennek meg nagyobb kábelcsomagokban, mint a Sport Klub +, mely 24 órában csak futballt ad, semmi mást. Ezen az adón argentin első osztályú meccsek lesznek, a belga, az amerikai bajnokság találkozói mellett, de lesz Bundesliga is, minden mennyiségben, ahogy a klubtévék (Chelsea TV, Barcelona TV, Real Madrid TV) mérkőzéseit is leadják, persze nem élőben.

A Film + nem áll rosszul nézettség tekintetében, a mérések szerint ez a Viasat 3 után az ország második legkedveltebb kábelcsatornája. Jön tehát a Film + 2, vígjátékokkal, történelmi és romantikus filmekkel, magyar alkotásokkal.

Lesz egy Krimi + című csatorna is, főképp olyan bűnügyi sorozatokkal, amelyek már lementek az RTL Klubon, így jönnek ide a Miami helyszínelők (első évad volt már az RTL-en, több a Viasaton), de itt fut majd a Dr. Csont és a Gyilkos elmék is. Nagyon hasonló kínálattal (csak sorozatokkal) jön a Sorozat +, itt lesz dráma, thriller, krimi, akció, vígjáték is. Országos premiereket ígérnek, illetve eredeti, szinkron nélküli verziókat is, aminek sokan örülnének.

A DoQ életrajzi filmekkel, történelmi személyekről és népszerű sportolókról készült anyagokkal készül, többek közt. Muhammad Ali, Churchill, Maradona mellett lesz ügyvédes reality, illetve a világ könnyűzenéjének legismertebb figurái is feltűnnek az új adón. A Poén című tévécsatorna - ki gondolná? - a szituációs komédiákra utazik, kérdés, hogy a sokadszorra ismételt Jóbarátok-kal és az Egy rém rendes család-dal milyen nézettséget lehet elérni. Lesz Fábry, Gálvölgyi, Antal Imre, természetesen korábban már hallott tréfákkal.

Jön még a Pr1me című csatorna, mely színvonalas beszélgetéseket, színházi anyagokat, művészfilmeket ígér, csupa olyan műsort, mely inkább a Dunára vagy az m2-re jellemző, és csekély nézettséggel fut. A legdrágább üdülőhelyek, órák és autók is szerepelnek a kínálatban, azaz főképp a tehetősebb réteget célozza be a csatorna. A Reflektor nevű tévé ugyanakkor egy hosszúra nyúlt Fókusz, Aktív vagy Favorit, mivel sztárokról szól, téma a divat, a botrány, a showbusiness, azaz nagyjából a Story tévé neve ugrik be elsőre a kínálat láttán.

Ha mindez nem lenne elég, még két csatornát terveznek 2007-re. Jön a TeleABC, amely egész nap csak teleshopként funkcionál, illetve a Fishing and Hunting, mely neve alapján egyértelműen a pecásoknak és vadászoknak próbál otthoni szórakozást nyújtani, a halak és vadak elejtése utáni órákban, ha már túl hideg a szél a tóparton, és szakad az eső a mezőkön.