Vágólapra másolva!
Az Animal Planet valóságshow keretében szeretne gazdát találni különböző állatoknak: kutya, macska mellett kígyót és malacot is elsóznának a műsorban.
Vágólapra másolva!

A Petfinder című műsor ötletét az azonos nevű honlap adta a készítőknek: az "örökbefogadó" családok ugyanis állatok egész sorából válogathatnak az interneten. Az oldal hasonlóképpen működik, mint egy társkereső, hisz a faj kiválasztása után több más kategória (nem, kor, méret) alapján szűkíthetjük a keresést, amíg rá nem találunk a tökéletes kis (vagy éppen nagy)kedvencre.

Az Animal Planet úgy döntött, hasonló elv alapján készít műsort, melyet a tervek szerint 2008 első felében mutatnak be. Az alapkoncepció szerint a jelentkező családoknak először olyan állatokat adnak "kölcsön", amelyek már otthonra találtak más családoknál - az együttlakás célja, hogy kiderüljön, milyen állat illik legjobban a család életviteléhez, tagjainak személyiségéhez.

Miután ez kiderült, a leendő gazdik elmennek egy menhelyre, hogy onnan válasszák ki ideális társukat az immár adott fajtából. A valóságshow-t Los Angelesben és környékén forgatják, és mint a csatorna egyik vezetője, Marjorie Kaplan elmondta, a komikus és drámai jelenetek váltakozására számíthatunk a műsorban - a fő humorforrást természetesen az állatok biztosítják.

A produkció egyik házigazdája, a vadállatokkal foglalkozó Jarod Miller lesz, aki talkshow-kban is rendszeresen szórakoztatja a közönséget "állati" történeteivel. Az ő munkáját a kutyákra szakosodott Dina Zaphiris segíti, aki olyan hírességek kedvenceit tanította már be különböző trükkökre, mint Al Pacino, Bruce Willis vagy Nicolas Cage.