Távozik a Barátok közt egyik főszereplője

Vágólapra másolva!
Hat év után távozik a legnépszerűbb hazai szappanoperából Deutsch Anita.
Vágólapra másolva!

2001-ben érkezett a mostanság nézettségben legyőzhetetlen Barátok közt-be Deutsch Anita, aki a szappanoperában Szilágyi Andreát alakította. A színésznő elmondta, hogy hiányozni fog neki a sorozat, a hangulat, a társak, de legalább lesz ideje kipróbálni mást is, nem csak a színjátszást.

Kalamár Tamás producer szerint nem arról van szó, hogy unalmassá vált volna, vagy "elfáradt volna" a karakter, pusztán frissítésről van szó. A szappanoperákban néha alapszereplőket is kiírnak a sztoriból, ami egyfelől arra jó, hogy helyükre új arcok (s velük új titkok, gondok, konfliktusok) érkezzenek a történetbe, másfelől a távozó főszereplő sok beszédtémát ad a többieknek, akik akár egy héten át is tárgyalhatják a figura eltűnését.

Deutsch kiírása a folytatásból nem jelent újabb "tragédiát", aligha fogja ő is úgy végezni, mint Berényi Ákos vagy a közelmúltban a Tóni nevű szereplő, azaz nyitva maradnak a kapuk, idővel akár vissza is térhet a karakter a Rózsa presszó meghitt közegébe. Nemrég Csomor Csilla figurája tűnt el a képernyőről, de ő már jön vissza, legalább pár epizódra.

Deutsch Anita Gór Nagy Mária Színitanodáján végzett 1997-ben, de az ELTE-re is járt, művelődésszervezés szakra. Filmben (Családi nyár, Kalózok, Presszó), sorozatban (Szomszédok) és reklámokban is szerepelt, modellkedett egy keveset, a Vígszínházban vagy a Józsefvárosi Pódiumon is láthatták a nézők, majd a Győri Nemzeti Színház igazolta le, végül utána jöttek a BK-s évek.