Gandolfini gyilkost támogat

Vágólapra másolva!
A Maffiózók Tony Sopranója, vagyis James Gandolfini egy szerinte ártatlanul elítélt gyilkost látogatott meg a börtönben, és támogatná annak kiszabadulását. 
Vágólapra másolva!

Gandolfini 2006-ban, a Lonely Hearts című filmjének forgatásán hallott először a szüleit meggyilkoló kamaszfiú, Martin Tankleff esetéről - a történetet Jay Salpeter magánnyomozó mesélte el neki, akit arra béreltek fel, hogy "bevezesse a szakmába" a filmben detektívet játszó színészt.

Tankleff még csak 17 éves volt 1988-ban, amikor állítólag végzett a szüleivel. Jelenleg 50 éves börtönbüntetését tölti (amiből eddig 17 év telt el), de sokan úgy gondolják, hogy a rémült, zavarodott kamaszfiú csak a rendőrség nyomására vallott maga ellen annak idején.

Úgy tűnik, Gandolfini is ezt az elméletet támogatja, hiszen egyből kíváncsi lett a fiúra, miután hallotta a történetét. Tankleff a múlt héten töltötte be a 36. életévét, így a Maffiózók sztárjának az jutott eszébe, meglátogatja őt ez alkalomból. Elgondolását tett követte: miután kiosztott pár dedikált fényképet a börtönőröknek, két órát töltött az elítéltnél.

A beszélgetésen - Tankleff ügyvédjén és Salpeteren kívül - jelen volt a férfi kiszabadításáért indult kampány PR-főnöke, Lonnie Soury is, így elképzelhető, hogy a közeljövőben Gandolfini is felemeli szavát Tankleff érdekében.

A színész eközben gőzerővel folytatja a tévés munkákat: az HBO a tervek szerint szeptember 9-én mutatja be a Gandolfini produkciós cége által készített Alive Day Memories: Home From Iraq című dokumentumfilmet, de készül egy másik tévéfilm is, amelyben pedig egy sportmenedzsert fog játszani.