Új löket a zenei tehetségkutatóknak

Vágólapra másolva!
Az NBC már készül a karácsonyra: új műsorában ismert énekesek tanítanak be teljesen amatőr kórusokat.
Vágólapra másolva!

A tévében elszaporodott énekversenyek egyhangúságát próbálja megtörni az NBC csatorna, amely egyelőre egy karácsonyi különkiadásnak szánja a Clash of the Choirs című műsort. A produkció lényege, hogy öt ismert énekes (akiknek kiléte egyelőre még nem ismert) visszatér saját szülőfalujába, -városába, és ott a helyi amatőr kórus karnagyának szerepében tetszeleg az ünnepek ideje alatt.

Az eredetileg Skandináviában kiötlött produkcióból az NBC elsőre csak négy epizódot rendelt be, a közelgő karácsony ürügyén - az esetleges folytatást minden bizonnyal a nézettségtől teszik függővé. A tervek szerint a műsort a karácsonyi héten sugározzák, így természetesen jelentős szerepet kapnak benne az ünnephez kötődő, klasszikus dalok.

A zenei produkciók így sem lesznek azonban egyhangúak, hiszen a karácsonyi énekek mellett aktuális popslágereket is betanulnak a kórusok. Azt még nem döntötték el a producerek, hogy lesz-e zsűri, amely szakmai szemmel is értekeli a produkciókat - mindenesetre, ha lesz is, az énekkarok továbbjutásáról úgy is a nézők telefonon, illetve sms-ben leadott szavazatai döntenek.

A nyertes kórus - a karácsony szellemében - lakhelye szebbé tételére használhatja fel a pénznyereményt. Az összeg bármilyen közösségi célra felhasználható, a kórustagok például felújíthatják belőle a helyi iskolát vagy éppen új parkot hozhatnak létre városukban.