Az űrprogramot ünnepli a Discovery

Vágólapra másolva!
A Discovery Channel a NASA-val együtt ünnepli az űrprogram megszületésének 50. évfordulóját, így jövőre sok időt tölthetünk az űrben az ismeretterjesztő csatornával.
Vágólapra másolva!

A NASA a Discovery Channellel társult az űrprogram 50. évfordulójának méltó megünneplésére - hirdették ki szerdán a New York-i Természettudományi Múzeumban. A bejelentést a csatorna emberei a Discovery új filmje, az In the Shadow of the Moon című, témába vágó alkotás premierjének keretében tették meg.

Bár Eisenhower elnök már 1957-ben elrendelte egy mesterséges műhold Föld körüli pályára állítását, a NASA-t csak 1958-ban alapították meg, így az évfordulós sorozat is 2008 tavaszán kezdődik, és folytatódik egész nyáron át. Ez idő alatt a nézők soha nem látott, archív anyagokat is megtekinthetnek az űrkutatás történetéből.

A Discovery elnöke, Jane Root azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a tematikus sorozat nem csak a múltra koncentrál, ugyanúgy szeretnének a jövőbe is tekinteni: "A 2008-ra tervezett speciális kiadásaink és a NASA jelentős pillanatait dokumentáló sorozat remélhetőleg egy új generációt is inspirál majd arra, hogy újítson és felfedezzen" - fogalmazott.

Az évfordulós műsorok között megtekinthetjük egyébként az In the Shadow of the Moon-t is, melynek csak jövő nyáron lesz a tévépremierje. A film a Holdra elsőként lépő asztronauták történetét meséli el, interjúk és ritka felvételek segítségével.