Nincs pornó, nincs sírás

Vágólapra másolva!
A tévézők jelentős része akár ötven csatornát is kap különféle csomagban, ám ezek közül csak néhányat néz rendszeresen, a többi töltelék. A jelek szerint sokan meglennének sport és pornó nélkül.
Vágólapra másolva!

Sokaknak negyven-ötven (műholdon akár száz vagy kétszáz) csatorna is bejön, nekik a bőség zavarával kell szembesülniük - ugyanakkor logikusan könnyebben dönt az, aki csak a földi sugárzású csatornákat fogja egy szobaantennával. 11 454 olvasónk szavazott a napokban a feltett kérdésre, melyben azt tudakoltuk, hogy milyen típusú csatornákat preferálnak, illetve milyen tévék nélkül lennének meg boldogan.

A válaszadók bő harmada, 34,9 százaléka (közel négyezer internetező) a "Sportcsatorna? Minek az?" opciót választotta, azaz száz olvasónkból 35 meglenne a futballrangadók, kézilabdameccsek, teniszmérkőzések nélkül is, szemük se rebbenne, ha szolgáltatójuk levenné a Sport 1-et, az Eurosportot vagy a Sport Klubot. A "pornót bátran levehetik" választ adta további 31,1 százalék, azaz háromból egy tévézőt hidegen hagy a képernyőn futó pornográfia.

Zenetévéből is több van, de csak a válaszadók 16,4 százaléka bánkódna erősen, ha megfosztanák őt Stingtől, Norah Jonestól vagy épp a No Thanks formáció klipjétől. 8,9 százalék a "meglennék filmcsatornák nélkül" opcióra nyomott egyet, ugyanakkor 7,4 százalék álmosan kattint tovább, ha Noddy vagy Tom, netán Jerry tűnik fel a képernyőn: sokan észre sem vennék, ha eltűnne a kínálatból pár gyerektévé, rajzfilmcsatorna. Az ismeretterjesztő adókhoz viszont erősen ragaszkodnak olvasóink, ami azt jelenti, hogy igény mutatkozik a történelmi dokumentumfilmekre, az állatvilágba kalauzoló alkotásokra, a tudományos kisfilmekre.