Megvan a Gyilkos elmék új hőse

Vágólapra másolva!
Hosszas huzavona után végre megtalálták Mandy Patinkin utódját a Gyilkos elmék című sorozat producerei: Joe Mantegna lesz az új főszereplő. 
Vágólapra másolva!

Joe Mantegna ugyan nem olyan nagy név, mint akik eredetileg szóba kerültek a szerep kapcsán (többek között Michael Keaton, Geena Davis, Sigourney Weaver, vagy legutóbb Harvey Keitel), de megbízható, tapasztalt tévés, aki minden bizonnyal az elvárásoknak megfelelően fogja eljátszani a Gyilkos elmék különleges ügynökét.

A színész, az IMDb tanúsága szerint, összesen 117 filmben és tévéműsorban szerepelt már: tévés szerepben legutóbb a The Starter Wife című minisorozatban láthattuk, amelyért Emmy-díjra is jelölték. Azelőtt az Isteni sugallat és Az igazság napja című sorozatokban tűnt fel, a Simpson család-ban pedig ő kölcsönzi hangját a helyi maffiavezérnek, Kövér Tonynak.

Mantegna most a múlt hónapban távozott Mandy Patinkint fogja helyettesíteni a Gyilkos elmék-ben. Patinkin ugyanis, előbb személyes okokra, majd kreatív nézetkülönbségre hivatkozva otthagyta a sorozatot, nem kevés fejfájást okozva ezzel a forgatókönyvíróknak és a producereknek.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Mantegna mikor kezd az új szerepben, és azt sem lehet tudni, hogy milyen karaktert fog játszani - feltehető ugyanis, hogy nem egyszerű színészcsere lesz, tehát a Patinkin által játszott Jason Gideon is eltűnik a sorozatból. A produkciót futtató CBS egyelőre nem kommentálta az esetet, de a show executive producere, Ed Bernero blogjában már a hétvégén közölte a döntést a rajongókkal.