A tinédzserek választottak

Vágólapra másolva!
Vasárnap zajlott le a Teen Choice Awards átadó ünnepsége, melyen a tinédzserkorú tévénézők is megjutalmazták kedvenceiket.
Vágólapra másolva!

A Teen Choice díjait 1999 óta adják át különféle kategóriákban (a tévé mellett például a mozifilmek, a zene és a sport területén is) - a nyertesekről természetesen a tinédzserek szavazatai döntenek.

Az év tévéfilmje így - nem meglepő módon - a High School Musical (magyarul Szerelmes hangjegyek) második része lett, amely Amerikában kábeltelevíziós nézettségi rekordot is döntött, a maga 17,24 millió nézőjével.

A realityk, illetve szórakoztató műsorok kategóriájából az American Idol került ki győztesen. A tehetségkutató énekversenynek egyik döntőse, a közönségkedvenc Sanjaya is hazavihetett egy díjat, mégpedig a férfi realitysztárok kategóriájában.

Legjobb komikus színésznek A hivatal egyik szereplőjét, Steve Carellt választották a tinédzserek, míg ugyanezen kategória női versenyzői közül Miley Cyrus került ki győztesen - ő a Hannah Montaná-ban játszik, amely most épp plágium vádja alá került.

A jelöltek és a nyertesek teljes listája többek között itt olvasható.