Gundel Takács napi vetélkedővel jön

Vágólapra másolva!
A TV2-től az MTV-hez visszatért Gundel Takács Gábor októbertől naponta lesz az m1 képernyőjén, ő vezeti Az örökös című kvízt.
Vágólapra másolva!

Szórakoztató vetélkedővel, kvízzel jelentkezik újfent Gundel Takács Gábor, akit korábban a TV2 az Egy a 100 ellen vezetésére nézett ki. A tévés utána - a nagyközönség számára váratlanul - visszatért az MTV-hez, per is lett az ügyből.

"Régóta hiányzik egy napi vetélkedő az MTV-ről, mert itt komoly hagyománya van ennek a műfajnak. Szükség lesz benne taktikára, kockázatra, ugyanis a nézőt nem csak az érdekli, hogy ő és a játékos tudják-e a helyes választ, hanem az is, hogy a szereplő milyen ember, milyen döntést hoz, és miért. Minden este öt játékos méreti meg magát az 'örökségért', ötmillió forint a tét. Itt fordulók lesznek, különféle játékok, azaz nem arról szól a dolog, hogy egyre nehezebb kérdéseket kapjanak a próbálkozók. Több típusú játék lesz tehát, a végére meg egy marad: nagy szerepe lesz az emberismeretnek, a taktikának" - mondta Gundel Takács, aki egy közéleti, beszélgetős műsort is vezetne az MTV-n, de erre ősszel már aligha kerül sor.

Hogy miféle furfangok lehetnek egy ilyen show-ban (ami licenc, csakúgy, mint a készülődő RTL-es Pókerarc, a Viasaton futó Tuti fuvar vagy a TV2-n látott Áll az alku, Egy a 100 ellen vagy az Okosabb vagy, mint egy 5.-es?), arra a műsorvezető azt a példát hozta, hogy hagyományosan három válasz közül kell megjelölni a jót - ugyanakkor az is jó móka, ha a játékosok csak a három választ kapják meg, és ehhez kell megtalálniuk a megfelelő kérdést.

A csavaros feladványokat és nagy szellemi párbajokat ígérő műsor tehát bő egy hónap múlva jelentkezik az MTV-n, főműsoridőben, minden este. A csatorna további őszi terveit később, egy nagyobb cikkben ismertetjük.