Vágólapra másolva!
A BBC a Vasladynek is nevezett Margaret Thatcherről forgat filmet, amely a politikusnő karrierjének első éveire koncentrálna. 
Vágólapra másolva!

A Konzervatív Párt egykori vezetője, Anglia volt miniszterelnöke bámulatos politikai karriert futott be, aminek értékét csak növeli az a tény, hogy Margaret Thatcher mindezt nőként, de férfiaktól megszokott kemény módszerekkel érte el - nem hiába nevezték el Vasladynek, és nem csoda, hogy pályája a filmkészítőket is megihlette.

"Mindegy, hogy személyesen mit gondolsz Margaret Thatcherről, az tény, hogy visszavonhatatlanul megváltoztatta az országot, amelyben élünk. Az ő személye még ma is rejtély sokak számára" - fogalmazott Kate Triggs, a készülő dokumentumdráma executive producere.

A Margaret Thatcher - The Long Walk To Finchley címet kapott produkció forgatását ebben a hónapban kezdik meg Londonban. A film a Vaslady karrierjének korai szakaszára koncentrál, a parlamentbe jutásért folytatott harcát mutatja be. A politikusnőt Andrea Riseborough játssza, akit a BBC már "bejáratott" Party Animals című sorozatában, Thatcher férjét pedig Rory Kinnear (Mansfield Park) személyesíti meg.

Anglia volt miniszterelnökei egyébként is terítéken vannak mostanság, legalábbis ami a tévés produkciókat illeti: az HBO Churchill at War című sorozata például Churchill II. világháborúban betöltött szerepét vizsgálja. Ennél frissebb témákat boncolgat a Channel 4, amely már a harmadik filmet készíti Tony Blairről: az egyik, jövőben játszódó darabban a volt miniszterelnököt perbe fogják, Irakkal szemben elkövetett háborús bűnei miatt.