Vágólapra másolva!
Július 3-án kezdődtek meg a Magyar Televízió új krimisorozatának forgatási munkálatai: a kész filmet szeptembertől láthatjuk az m1 műsorán.
Vágólapra másolva!

Már forog a Magyar Televízió új sorozata, melynek Stohl András a főszereplője. A színész egy lefokozott kommandóst játszik, akit egy balul elsült túszejtő akció után, egy nem éppen elit rendőrörs vezetésével bíznak meg. "Az egésznek az a lényege, hogy nemcsak rendőri akciókat látnak, hanem megismernek egy csapatot, öt-hat embert, és látják majd, hogy a rendőr is ember" - mondta Stohl a szerepről az MTV Híradó-jának.

A sorozat egyelőre még kettős munkacímen fut, a jelenleg befutónak tűnő Tűzvonalban mellett még az Éjszakai szolgálat is szóba jöhet. Azt tehát még nem tudjuk, hogy pontosan milyen címmel, de szeptember 7-én, az m1-en biztosan elindul a sorozat - ezután minden péntek este láthatnak egy-egy részt az érdeklődők. Októberig egyébként még 17, egyenként ötven perces epizódot vesznek fel, ezekből áll össze a sorozat.

A producer, Hábermann Jenő a Híradó-nak elmondta, hogy játékfilmes módszerekkel szeretnének egy izgalmas, nagy nézettséget feltételező produkciót készíteni - a költségvetés is ennek megfelelően alakul, a sorozat ugyanis epizódonként 12 millió forintba kerül.

A hitelesség kedvéért a stáb a rendőrségtől megkapott egy XIII. kerületi rendőrörsöt, a forgatókönyvírót pedig rendőrségi szakértő segíti. Sőt, a jelmezek és a kellékek között is lesznek eredeti rendőrségi darabok. "Rendőruhákkal és speciális eszközökkel is el kell látni a szereplőket, ebben természetesen vállaltuk a feladatot" - mondta Bencze József, országos rendőrfőkapitány.