Lost: elveszett, de megtaláltuk

Vágólapra másolva!
Akad jó pár színész, aki a Lost-nak köszönheti, hogy komoly gázsit vág zsebre, és immár a fél világ ismeri. Ilyen például Daniel Dae Kim: nála is megvizsgáltuk, hol járt eddig.
Vágólapra másolva!

A minap előkerült az internet egyik sötét, elfeledett, pókhálós sarkából egy Evangeline Lilly-videó, melyben a Lost Kate-je a nagy sikerek előtt egy telefonos randivonalat, egy romantikus csevegőtelefont reklámoz, nyilván nem horribilis summáért. Ebben persze nincs semmi szégyellnivaló, bármennyire is szerette volna félreérteni a cikket néhány hozzászóló.

Most a koreai születésű, jövő nyáron már a negyvenet ünneplő Daniel Dae Kimet találtuk meg, ő fiatalkorát már New Yorkban és Pennsylvaniában töltötte, majd feltűnt az Esküdt ellenségek című sorozatban. Ezzel párhuzamban színházakban játszott, szerepelt a Rómeó és Júliá-ban, de Ibsen-darabban is láthatták a nézők. Sorozatok jöttek sorra, kisebb-nagyobb szerepekkel, így felbukkant az Ally McBeal-ben, a Kemény zsaruk-ban, a Nyomtalanul-ban, az Angel-ben, a Vészhelyzet-ben, a Beverly Hills, 90210-ben, a Walker, a texasi kopó-ban vagy a Bűbájos boszorkák-ban. Személyes kis kedvencünkben, a 24-ben is feltűnt, itt jó amerikai nevet kapott, Tom Bakerként tevékenykedett: a képen épp Sherry Palmert, az elnök feleségét tartóztatja le. Kim több mozifilmben is játszott, de előszeretettel adta hangját számítógépes játékokhoz, rajzfilmekhez.

A Lost elején egy mulya fickót játszik, aki kiszolgáltatott egy kissé, mivel egy mukkot nem ért a szigetre zuhant repülőroncs túlélőinek izgatott hadarásából. Az angolul egy szót sem beszélő karaktert egy olyan színésznek kellett megformálnia, aki már gyerekkorát is az Egyesült Államokban töltötte. A Lost-nak nagyon örült, nem csak a hírnév és a pénz miatt: végre megtanulhatott többé-kevésbé szülei nyelvén, ugyanis Jin Kwon csak koreaiul beszél.

A színész több díjat bezsebelt már, tévében reklámozott egy kaliforniai sajtmárkát, de a legbüszkébb valószínűleg két gyerekére és arra, hogy a People magazin feltette őt 2005-ben a legszexibb élő emberek listájára.