Magyarázkodik a Gyilkos elmék főhőse

Vágólapra másolva!
Otthagyta a Gyilkos elmék című sorozatot az egyik főszereplő, Mandy Patinkin - most arról vitatkozik a producerekkel, hogy személyes vagy kreatív okai voltak a döntésének. 
Vágólapra másolva!

A Gyilkos elmék-ben Jason Gideont játszó Mandy Patinkin se szó, se beszéd összepakolta a holmiját, és kiszállt a sorozatból. A színész nem először csinál ilyet, hiszen a Chicago Hope című kórházi sorozatot is ugyanígy hagyta ott annak idején. Már csak ebből is látszik, amit a szakma régóta tud: Patinkin nehéz ember, nem könnyű a kedvére tenni.

A színész állítólag nemigen járt be a forgatási próbákra, enélkül pedig elég nehéz összehozni az egyes epizódokat. Rossz nyelvek szerint Patinkin kevesellte a szerepet, amit a sorozat harmadik évadjában rá osztottak volna, de a műsor producere, Ed Bernero cáfolta ezt a kijelentést: szerinte az új szezon első epizódjai éppen Gideon karakterére épülnek.

Maga Patinkin először személyes indokokra hivatkozott, de amikor a producerek, illetve a show-t futtató CBS vezetői kérdőre vonták, már kreatív különbségeket emlegetett. Bernero ezzel sem nagyon ért egyet, blogjában azt írja, hogy a színész nyugodtan megoszthatta volna vele kreatív elképzeléseit, de Patinkin korábban egy szót sem szólt arról, hogy bármivel elégedetlen lenne.

Az ő pártját fogja a CBS Entertainment vezetője, Nina Tassler is, aki szerint a "kreatív különbség csak egy eufemizmus a személyes okra". Mindenesetre a műsor készítői nem estek kétségbe, már keresik is a megfelelő helyettest Gideon szerepére.