Szeszélyes: sekélyes

Vágólapra másolva!
A Szeszélyes évszakok bárgyú jogutódja a fiataloknál is 35 százalékos közönségaránnyal fut, a teljes lakosságnál pedig még szebben teljesít: száz tévézőből negyven szórakoztatónak találja az artikulálatlanul üvöltöző Beleznay Endrét vagy a félpucér VV Leót. Nyert a BK, második a Szeszélyes, harmadik a Miami helyszínelők.
Vágólapra másolva!

A teljes lakosságnál az elmúlt hét legnézettebb műsora a Barátok közt volt, ebben nincs semmi meglepetés: 18-án este 1,81 millió magyar figyelte a Rózsa presszó eseményeit. A Szeszélyes futott be másodiknak, annak ellenre, hogy a műsor bántóan alacsonyra lövi be az igényszintet, és néha már-már 1979-es Hahota-viccekkel operál: közel 1,5 millió magyarnak nyújt kiváló szórakozást Pityesz és Savanya. A dobogó alsó fokára a Miami helyszínelők kúszott fel, méghozzá az RTL-féle, ismételt, nem a Viasattól kapott frissebb. A TV2 a Jóban Rosszban eredményének örülhetett, miközben Doktor House úgy lett hetedik, hogy kikapott Horatio Cane-től.

Látszik, hogy nyár van, hogy kevesebbet tévéznek az emberek, mert 1,36 milliós nézettséggel egy komor, téli napon nem lehetett volna hozni harmadik helyet. A Liptai Claudia show-t például csak 956 ezer ember látta, ami a negyed tízes kezdéshez képest halovány, főleg, ha a 23 százalékos közönségarányt is mellé biggyesztjük. Walker sem a régi, ahogy a Cobra 11 is látott szebb napokat.

Az m1 a 14. helyre manőverezte be a végéhez közelítő Csináljuk a fesztivált című show-t, ez egymilliónál több nézőt vonzott. A Kékfény közel 900 ezres nézettséget szállított, ugyanakkor az Örökös tagság gálaműsort 804 ezren figyelték az MTV-n.

A 18-49-es célcsoportban, a kereskedelmileg fontos kategóriában nincs m1-es műsor a Top 30-ban. A lista élén a bejáratott RTL-es műsorok találhatóak (Barátok közt, Miami helyszínelők, Szeszélyes), megspékelve pár RTL-es filmmel (Vak végzet, Ocean's Twelve). A TV2 a hetedik helyre befurakodó House dokinak örülhet: bár kikapott sávjában, a tévéző fiatalok közel harmada nézte. Liptai itt sem villogott, 23 százalékos közönségaránnyal ment a talkshow-ja. A Hősök 30 százaléka viszont nem olyan tragikus, de majdnem fél tizenegykor kezdődött, amikor már nincs olyan heves ellenállás - így is kikapott a Dr. Csont című sorozattól, ahogy a Napló is a Cobra 11-től.

A Viasat 3-nál nem voltak őrületes meglepetések, viszont lőporszag lengte be a környéket: itt a Miami helyszínelők nyert, közel félmilliós nézőtáborral rendelkezik a sorozat. A Nyomtalanul című krimiszérián 385 ezren izgultak, ennél haloványabb volt a Gyilkos sorok.

A Duna tévé adataiba is bepillanthattunk, itt a Kívánságkosár nyert, 180 ezres nézettséggel. A Kabarémúzeum régi tréfáin 133 ezren kuncogtak, míg a Csellengők című műsorra 118 ezer határon belüli magyar figyelt.

A heti átlagokat szemlélve kiderül, hogy az RTL Klub 25,5 százalékkal a legkedveltebb hazai csatorna, míg a TV2 20,5, az m1 pedig 14,1 százalékot ért el. A kereskedelmi célcsoportban kerek tíz százalék az RTL előnye, viszont változatlanul gyengén teljesít a fiataloknál a 6,6 százalékon álló m1. Főműsoridőben, a 18-49-es kategóriában már-már nyomasztó az RTL-es fölény, 37,8 százalékával szemben a TV2 csak 23,6-ot kuporgatott össze.

Forrás: [origo]