Vágólapra másolva!
A nyáron két karaokeverseny is indul Amerika nagy tévéinél - talán irányt váltanak a tévés tehetségkutató műsorok.
Vágólapra másolva!

A FOX és az NBC csatorna is karaokeversennyel rukkol elő júliusban: igaz, hogy ezek célja nem annyira a tehetségkutatás, mint inkább a nézők szórakoztatása lesz, de így is elképzelhető, hogy a nemrég reneszánszukat élő énekversenyek konkrétabbá válnak, csak a legismertebb slágerekre szorítkoznak a jövőben.

A FOX Don't Forget The Lyrics! és az NBC The Singing Bee című műsora is ugyanarra a formátumra épül: a versenyzők hagyományos karaoke formájában énekelnek egy adott számot, majd egy előre nem sejthető pillanatban leáll a kísérőzene és a szöveg is eltűnik a képernyőről. A játékosnak így minden segítség nélkül kell folytatnia a dalt - ha nem sül bele, tovább játszhat a fődíjért.

A Don't Forget The Lyrics!-ban (magyarul: Ne felejtsd el a szöveget!) már megvan a pontos szabály: amelyik versenyző tíz egymást követő dalban helyt tud állni, az nem kevesebb, mint egymillió dollárt (vagyis majd' 190 millió forintot) vihet haza. Az NBC műsora még nem alakult ki ennyire, a csatorna ugyanis eredetileg ősszel küldte volna képernyőre a produkciót, de a FOX hasonló műsora miatt nem várhat addig.

A két csatorna a közelmúltban játszott már hasonlót: a 2004-2005-ös szezonban szinte egyszerre dobtak be egy bokszolós realityt - igaz, akkor egyikük sem tett szert óriási nézettségre az új produkcióval.