TV Paprika: Egyféléből sokfélét

Vágólapra másolva!
Három friss műsor startol ma a hazai gasztronómiai csatornán. Az egyikben szír ételeket varázsolnak az asztalra, a másikban csirkepaprikás készül szokatlan helyeken, a harmadik pedig arról szól, hogy mi a teendő, ha csak egy-két alapanyag áll rendelkezésünkre, és lemerült mobilunk miatt nem tudunk pizzát rendelni.
Vágólapra másolva!

A Lucullus Baráti Társaság szóvivője, Turóczi Gábor 2006-ban meghódította az Északi-sarkot, és a "célban", igazán mostoha körülmények között egy jó, magyaros paprikás csirkét főzött az expedíció résztvevőinek. Idén újabb extrém helyszínen, ötven méter magasban készítette el a paprikás csirkét, Brüsszelben. A világ tíz legkülönlegesebb étterme között számon tartott belga Dinner in the Sky-ba a TV Paprika stábja is elkísérte: a filmből az is kiderül, hogy miből és hogyan készítették el a Szaharában a Lucullus tagjai a tevetarhonyát. Az Ízes hagyományok című műsor brüsszeli epizódját június 25-én, hétfőn 15.10-kor mutatja be a TV Paprika, az ismétlésre pedig szerdán 19.00-kor, valamint szombaton 17.55-kor kerül sor.

A Sami, a szír központjában egy kilenc éve Magyarországon élő, Szíriában jogi egyetemet végzett fiatalember áll (ki nem találnák: ő Sami, a szír), ő először csak látogatóba érkezett hazánkba, de annyira megtetszett neki Magyarország, hogy úgy döntött, itt próbál szerencsét. Sami édesanyjától sajátította el a szír különlegességek készítését; édesapjától pedig, aki afféle vidéki gyógyító ember, az egzotikus gyógyfüvek, fűszernövények felhasználási módját, titkát leste el. A főzős műsorban segítségére lesz szomszédja, jó barátja, Évi, aki imád és tud főzni, miközben nagyon szereti a keleti kultúrát és ízeket is. Együtt járnak bevásárolni, együtt sütnek-főznek, és Sami bevezeti Évit - és a TV Paprika nézőit - a szír konyha rejtelmeibe. Első adás: június 25-én (hétfőn) 21.00 órakor, ismétlés szerdán 18.20-kor és szombaton 15.10-kor.

A TV Paprika Egyféléből sokfélét című új sorozatának segítségével információkat tudhatnak meg a nézők a hazai tájakról, de ezúttal nem a kulturális vagy természeti értékeket keresik, hanem az eper, a káposzta, a paprika, a málna, a körte, a tönkölybúza, a hajdina, a szilva termőhelyét. Bemutatják a növények termesztés körülményeit, és amerre járnak, ételeket főznek belőlük, hogy bebizonyítsák: minőségi alapanyagokkal és kellő fantáziával egyféléből is sokfélét készíthetünk. A sorozat indító epizódja megtekinthető hétfőn (június 25-én) 17.20-kor, illetve ismétlésben szombaton 19.55-kor, valamint vasárnap 12.00 órakor.