Ünnepelt a Magellán

Vágólapra másolva!
Ötéves a TV2 tudományos magazinja, a Magellán: tegnap az Állatkertben ünnepelt több tucat gyerek körében Gombos Edina és Szebeni István, a két műsorvezető.
Vágólapra másolva!

Öt éve fut a TV2-n a szombat esténként látható Magellán. A Föld első körbehajózása miatt ismert tengerészről elnevezett műsor (Fernando Magelhaes útközben ugyan elesett, de hajója beért 1522 szeptemberében) műsorvezetői indulása óta Gombos Edina és Szebeni István, mi előbbit kérdeztük élményeiről.



"Először szerveztünk ilyen közönségtalálkozót, és jól sikerült. A műsor sikeres, jó nézettséggel fut, annak ellenére, hogy tudományos tartalmat ad: nem igaz tehát, hogy komoly témákkal nem lehet szórakoztatni" - vélte.



"Riportereink sokat utaztak az elmúlt években, az Antarktiszt leszámítva minden kontinensen forgattunk. Mi, műsorvezetők jóval kevesebbet mentünk a stábbal, bár én például Kubába elutaztam. A trópusi viharokról volt szó, és egy családdal forgattunk, amelynek tagjai egy dohányültetvényen éltek, egy szakadt kis kunyhóban, mert semmijük nem maradt" - mesélte. Férje miatt a latin-amerikai térség nagyon közel áll hozzá, így az ottani riportot sem feledi.

Több riportjukra emlékszik szívesen, így elpityeredett a meghatottságtól, mikor a négyes ikreket szülő anyát vették kamerákkal. "Felemelő volt ott lenni, ott forgatni, látni, amint megszületik négy kislány. A stáb ott lehetett a nagy eseménynél, így rögzíthettük a szó szerint véres valóságot" - emlékezett Gombos Edina.