Németek dugták el a Naplót

Vágólapra másolva!
25 százalékos közönségarány alatt maradt célcsoportjában a Napló, ami igen gyenge teljesítmény, főképp, hogy a teljes lakosságnál is simán verte a Cobra 11 című német krimi. 20 százalék alatt teljesített a TV2 harmatos Egy a 100 ellen-je, végképp megbukott a szombat esti sávban az RTL-es Címlapsztori. Heti nézettség.
Vágólapra másolva!

Az év 22. hetében sem engedte ki kezéből az irányítást a legkedveltebb hazai tévé, az RTL Klub. 26,8 százalékos átlagos nézettségtől bő négy százalékkal maradt el a TV2, miközben az m1-et átlagban az épp tévézők bő 12 százaléka, a Viasatot pedig szűk 6 százaléka preferálta. A 18 és 49 éves kor közti nézőknél a 28,6 százalékot jegyző RTL Klub öt százalékkal előzte meg nagy riválisát, a Viasat pedig az ötven alatti tévézőknél nézettebb volt, mint az m1. Mivel az MTV egyes csatornája a következő hetekben-hónapokban visszanéz a hetvenes-nyolcvanas évekbe, nehéz lesz fordítani a trenden.

Ötven alatt

A kereskedelmi csatornáknak fontos célcsoportnál simán nyert a Barátok közt, volt több olyan este, mikor az ötven alatti felnőtt tévézők közel fele nézte a Rózsa presszó visszatérő vendégeit. A BK magabiztos szárnyalása egyben az Egy a 100 ellen című vetélkedő gyengélkedését eredményezi, volt olyan este, mikor csak 16,7 százalékos közönségaránnyal ment főműsoridőben, ami hosszú távon nyilván megengedhetetlen. A műsor ősszel aligha tér vissza, a kérdés inkább az, hogy végleg vége, vagy csak lepihen, és kevésbé erős sávban próbálkozhat újra.

A listán filmek jönnek, az RTL-en futott az Én a kém (a tévéző fiatalok 42,7 százaléka figyelte) és A megmentő (45 százalék leste). Persze jól ment az Esti Showder, a Vészhelyzet meg a Heti hetes. A TV2 annak örülhetett, hogy Doktor House kicsivel leverte a Miami helyszínelők-et, ahogy a vasárnap esti filmje, a Kettőn áll a vásár is szépen teljesített. Miközben a Napló-t az épp tévézők alig negyede figyelte, a Cobra 11 szárnyalt, százból 41 tévéző izgult rajta, azaz csúnyán lepofozták a TV2 heti magazinját: alig találtunk rá a listán az egykor szebb napokat látott műsorra. Dr. Csont hat százalékot vert rá a Hősök-re, úgy tűnik, a szuperhéroszok még nem hódították meg az országot.

Teljes lakosság

Itt is a Barátok közt nyert, 1,93 millió néző volt a legjobb eredménye Berényiéknek, nincs miért pironkodni. Fábry belavírozta magát a második helyre, a bronzot pedig szintén elvitte az RTL Klub, az Én, a kém című akcióvígjátékkal. A TV2 a Kettőn áll a vásár című filmmel ért el 1,46 millió nézőt, de szerették a tévézők az Activity-t és a Jóban Rosszban-t is. A Cobra 11 itt négy százalékot vert rá a harmatos Napló-ra, miközben a TV2-es House doki kicsivel verte a Miami helyszínelők-et, az RTL-es Dr. Csont pedig simán lenyomta a Hősök-et. Azért az RTL Klub öröme sem teljes, mivel a Címlapsztori csúfosan megbukott.

Az m1 közel volt az egymillióhoz a Krém illetve a Csináljuk a fesztivált című műsorokkal, de 900 ezer feletti nézettsége volt a Jobb, mint az eredeti-nek is, mely paródia-parádéként van feltüntetve a listán. A Ben Hur látványos jeleneteit 840 ezer magyar izgulta végig újfent, A szólás szabadsága pedig 661 ezer tévézőt érdekelt.

A Viasat 3-nél a Miami helyszínelők végeztek az élen a háziversenyben, 412 ezer tévéző figyelte feszülten, milyen hatásvadász mondattal rukkol elő a napszemüvegét felvevő Horatio. A New York-i helyszínelők is közel ennyi nézőt csábítottak, a Gyilkos sorok viszont lemaradt, 236 ezer honpolgár rágta izgatottan körmeit a krimi alatt.

A Duna tévén a Kívánságkosár édes-bús dallamainak örült 137 ezer ember átlagosan, de közel ennyien figyelték a Sárga rózsa, illetve a Beáta és az ördög című magyar filmeket.

Kalmár Csaba