Vágólapra másolva!
A márciusban elhunyt Szakácsi Sándor helyett Kulka János veszi át a Dr. House címszereplőjének szinkronját.
Vágólapra másolva!

Kulka János a most szerdai epizódban, vagyis június 6-án kölcsönzi először a hangját a mogorva dokinak. Az átállás nem lesz könnyű, hiszen a nézők már megszokták és megkedvelték Szakácsi gúnyos hanghordozását. A TV2 eléggé sajátos módon vezeti be az új hangot: a reklám előtt még Szakácsi hangján szólal meg House, aztán pedig már Kulka vagdossa a sértéseket a betegekhez.

Szakácsi ugyanis elhunyt, mielőtt befejezhette volna ennek az epizódnak a szinkronját, a csatorna pedig azzal szeretne adózni az emlékének, hogy az elkészült szakaszt meghagyja az ő hangjával. Persze a tisztelgés mellett talán Kulka bevezetését is segítheti a trükk, hiszen így könnyebben elfogadhatják az ő hangját a nézők, mint ha egy teljesen új epizóddal csöppenne be a sorozatba.

Kulka - akit a legtöbben csak a Szomszédok Magenheim dokijaként ismernek - elsőre érdekes választásnak tűnhet, hiszen szelíd orgánumát nehezen tudjuk elképzelni egy cinikus, mizantróp karakter mögött. Mégsem volt semmiféle casting, mint azt a TV2-től megtudtuk: a csatorna és a szinkrongyártó cég közösen döntött Kulka mellett, és mindenki örömére a színész elfogadta a felkérést.

Kulka egyébként, amellett, hogy számos színházi szerepben tündököl (gondoljunk csak a III. Richárd címszerepére, melyet remekül jelenít meg), tapasztalt szinkronszínész is: a Szemtől szemben című filmben Robert de Nirónak, a Disney-féle Herkules-ben pedig Hádésznak kölcsönözte a hangját.