Véget ér a Battlestar Galactica

Vágólapra másolva!
A negyedik lesz az utolsó évadja a magyarul Csillagközi romboló címet kapott sci-fi sorozatnak - ami azt jelenti, hogy 2008 után nincs tovább.
Vágólapra másolva!

Már korábban is felmerült annak a lehetősége, hogy a készítők hamarosan véget vetnek a Battlestar Galacticá-nak: a producerek csütörtökön erősítették meg elhatározásukat. "A show-ra mindig úgy tekintettünk, mint aminek van eleje, közepe és természetesen vége is. A múlt év során a történet és a karakterek olyan erősen mozdultak a finálé felé, hogy végül úgy döntöttünk, engedünk a belső hangoknak" - áll a két producer, Ronald D. Moore és David Eick közleményében.

Persze nem csak arról van szó, hogy az alkotók a művészi szabadság nevében szembeszálltak volna a tévénézőkkel: a döntésben anyagiasabb megfontolások is szerepet játszottak. A Battlestar Galactica ugyan igen stabil rajongói bázissal rendelkezik, de így sem éri el a kívánt nézőszámot - a show elkészítése pedig túlságosan költséges, főleg egy olyan rétegcsatornának, mint a csupa ilyen műfajú filmet vetítő Sci Fi Channel.

A 22 részből álló negyedik évad novemberben indul útjára egy dupla epizóddal, majd 2008 elején tér vissza a folytatással - a producerek igen nagy durranást ígérnek a fináléra. "Ez az utolsó évad, szóval határozottan ez lesz a legromlottabb" - kontrázott a produkció sztárja, Edward James Olmos.

A 2004-ben indult show nem csak a masszív nézőtábor csodálatát nyerte el, de a kritikusok is elismerően nyilatkoztak róla, és számos szakmai díjat is bezsebelt: 2006-ban például a legjobb tévésorozat kategóriájában megkapta a Spacey- és a Scream-díjakat is, melyeket direkt sci-fi, fantasy-, illetve horrorműsoroknak ítélnek oda.