Gyerekekkel indul túlélőshow

Vágólapra másolva!
A Survivor-höz hasonló műsort tervez indítani a CBS, csak épp gyerekekkel, akiket sziget helyett egy elhagyott városban pakolna le. 
Vágólapra másolva!

Akár Elveszett gyerekek városá-nak is nevezhetnék a Kid Nation névre hallgató produkciót, melynek alapötlete elsőre elég bizarrnak tűnik: egy csapat gyereknek működőképes társadalmi rendszert kell kiépítenie egy szellemvárosban. Egyesek máris a XXI. századi Legyek Urá-t látják maguk előtt, másoknak a South Park azon része ugrik be hirtelen, amikor a gyerekek átvették az uralmat a város fölött - mindenesetre egyik sem éppen szívderítő látomás.

Márpedig Tom Forman, a korábban az Extreme Makeover: Home Edition című rendhagyó lakberendezési show atyjaként ismert producer valami ilyesmit szeretne megvalósítani: elképzelése szerint azonban a gyerekek ahelyett, hogy egy idő után egymás torkának esnének, jól funkcionáló csoportként, inkább vezetőket választanak maguk közül, törvényeket hoznak és működő gazdaságot teremtenek.

Ezek a komoly feladatok várnak negyven, nyolc és tizenöt év közötti lurkóra, akiket az Új-Mexikó államban található Bonanza Citybe telepítenek ki egy időre. Az ötletgazdák nem győzik hangoztatni, hogy a tervek szerint a 2007/2008-as évadban induló show nem a Survivor gyerekváltozata, mert teljesen mások a szabályok - ettől a lényeg még ugyanaz, a külvilágtól elzárva küzdeni a "túlélésért".

A szabályok valóban mások, hiszen itt a játékban egyetlen csoport vesz részt (ami azért előbb-utóbb valószínűleg úgyis több táborra szakad, hiszen nem tíz, hanem negyven gyerekről van szó), és nincs meg a realitykre oly jellemző kieséses rendszer sem - bár amelyik gyerek már nagyon szenved, az saját döntése alapján hazamehet. Az egyetlen felnőtt szereplő a show házigazdája lesz, aki minden részben megjutalmazza a csoport legjobban teljesítő tagját.