Beerősít a National Geographic

Vágólapra másolva!
Az ismeretterjesztő filmekre szakosodott National Geographic Channel nyolc új show-t, illetve már futó műsor új évadját készül képernyőre vinni.
Vágólapra másolva!

A nyolc új műsor közül elsőként a nem mindennapi embereket testközelbe hozó Inside Extraordinary Humans című produkció kerül képernyőre - a sorozat a tervek szerint júliusban indít egy dupla epizóddal, amely a köztünk élő törpéket és óriásokat mutatja be (Science of Dwarfism és Science of Giantism).

Az egy hónappal később jelentkező Road to War egy manapság divatos témát jár körül: az iraki háború kezdeteire, kitörésének okaira próbál rávilágítani, az érintettekkel és szakértőkkel készített interjúk segítségével. Szeptemberben indul útjára a magyarul Lakat alatt címet kapott Lockdown harmadik évadja és az Animal Genius: előbbi a börtönök világába vezeti a nézőket, utóbbi pedig az állatok kevéssé ismert képességeire hívja fel a figyelmet.

Jön a Naked Science negyedik szezonja is, amely a legtitokzatosabb jelenségeket kívánja megfejteni a tudomány segítségével. Később abból is kapunk egy rövid, kétszer egy órás ízelítőt, hogy miként készültek Amerika nagy autóútjai (Engineering Program).

Ebben az évben érkezik még a Science of Superhuman Strength, amely azt vizsgálja, hogy milyen korlátai vannak az ember fizikai erejének. Végül a Road to War-on kívül kapunk még egy háborús sorozatot: a Battle Scene Investigation a front első vonalát mutatja be, melynek borzalmairól Vietnamban szolgált katonák is mesélnek.