RTL-es tévés megy az m1-re

Vágólapra másolva!
Mérei Andrea az RTL Klubtól az MTV-hez igazol, a Magyar Televízió Sport Főszerkesztőségén folytatja pályafutását. A TeleSportban műsorvezetőként, riporterként láthatja a néző ezután.
Vágólapra másolva!

Korábban gyakran fordult elő, hogy az RTL Klubból átigazoltak képernyősök a TV2-re, így tett Liptai Claudia, Csiszár Jenő vagy a Boros-Bochkor duó is. Az elmúlt egy évben a trend inkább az volt, hogy a TV2-t hagyták el az MTV kedvéért, Gundel Takács Gábor, M. Kiss Csaba átigazolt, és ilyesmit fontolgat Bombera Krisztina is. Most egy RTL-es tér vissza régi állomáshelyére.

Mérei Andrea, aki maga is intenzíven sportol, a szakmát 11 évvel ezelőtt kezdte az MTV-nél. Schulek Csaba, a TeleSport főszerkesztője szerint Mérei leigazolásakor biztosra ment, ami a szakmai hozzáértést és felkészültséget illeti. "Zelinka Ildikó a múlt héten egészséges kislánynak adott életet, így őt most egy darabig nem a sportműsorok kötik le. Profit profival, szőke kék szemű hölgyet szőke kék szemű hölggyel pótoltunk" - mondta Schulek, aki magazinműsorain változtatna, feladat pedig akad. Jön a BL-döntő, lesz kosárlabda, vízilabda és kajak-kenu világkupa is.

Mérei Andrea feladata a műsorvezetés mellett háttéranyagok, riportok, tudósítások készítése lesz. "Nagyon várom már, hogy újra sportban dolgozhassak, nagyon tetszik a TS mostani csapata, jó lesz visszatérni. Mindig is a sport volt a szívem csücske. Annak idején, anno 1996, az MTV TeleSport-jában kezdtem tévés pályafutásomat. Amikor indultak a kereskedelmi csatornák, megkeresett az RTL Klub, hogy ott folytassam a sportnál, szerkesztő-műsorvezetőként. Nehezen döntöttem, de akkor azt tanácsolta Knézy Jenő - akinek nagyon sokat köszönhetek -, hogy menjek és próbáljam ki. Hát mentem, és kipróbáltam. Tíz évig voltam ott kisebb-nagyobb megszakításokkal - közben megszülettek a lányaim -, de az átalakítások miatt az utóbbi időben már a Híradó-ban dolgoztam szerkesztő-riporterként. Persze ott is a sporttal, életmóddal kapcsolatos témák voltak az enyéim. Minden kollégám, főnököm tudta, hogy azért én igazán akkor érzem jól magam a bőrömben, ha sporttal foglalkozhatok. Így megértették a döntésemet, és sokat segítettek abban, hogy akadálymentesen átigazolhassak az MTV-hez" - nyilatkozta.