Vágólapra másolva!
A fél évszázados Magyar Televízió több nézőt vonzott május 1-jén, mint az év bármelyik korábbi napján. Nézettségi rekorddal a TV2-t is megelőzte, és csupán hajszálnyi különbség választotta el az RTL Klubtól.
Vágólapra másolva!

Sokan ünnepelték együtt a Magyar Televízióval a közszolgálati adó és a hazai televíziózás ötvenedik születésnapját május 1-jén. Az m1 átlagos közönségaránya, a 18 éven felüliek körében kedden közel duplája volt a 2007-es napi átlagnak. Tévénézésre szánt idejük 24,5 százalékát a nemzeti főadóra kapcsolva töltötték a felnőttek, főműsoridőben ez az arány 28 százalékra nőtt. Az m1 jóval megelőzte a TV2-t, és csupán kis különbség választotta el az RTL Klubtól.

Május elsején ötször jelentkezett az MTV Anno, átlagosan 387 ezren nézték a televíziózás kezdeteire emlékező összeállítást. Az Önök kérték születésnapi, élő kiadásának első bejelentkezését 554 ezren követték figyelemmel, míg a másodikat többen, 647 ezren. A Játsszuk újra! az MTV régi vetélkedőit elevenítette fel, a Kapcsoltam kora esti adását, Rózsa Györggyel 649 ezren nézték, amíg a főműsoridőben sugárzott Van benne valami! Vágó Istvánnal közel 1,2 millió tévézőt szórakoztatott. A Krém különkiadását több mint 1,5 millióan választották.