Scully háttal ül a tévének

Vágólapra másolva!
Gillian Anderson, aki Dana Scullyt játszotta az X-Akták-ban, ma már úgy látja, hogy a tévé istencsapása, egy káros valami, ami csak szétveri az emberi társadalmat.
Vágólapra másolva!

Gillian Anderson aligha tűnik fel mostanság új sorozatban, mivel soha nem néz tévét, utálja a televíziót. Úgy látja, hogy a készülék előtt ücsörgés kifejezetten rosszat tesz az embereknek, tönkreteszi a kapcsolatokat - írja a Digitalspy.

Kilenc éven át alakította Scully ügynököt az X-Akták-ban: ezzel ő jelentősen meggazdagodott, a paranormális jelenségeket kutató páros kalandjairól szóló sorozat pedig nagy siker lett, és olyan más szériáknak mutatott utat, mint a viszonylag friss Supernatural (Odaát).

Gillian Anderson egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem volt más választása, nem tudott kiszállni a projektből, mivel öt és fél évre alá kellett írnia a szerződést, mielőtt megtudta volna, mi is pontosan a dolga. Az X-Akták-ba tehát úgy vágott bele, hogy nagy örömmel konstatálta a hosszú időtartamra szóló szerződést, de aztán idővel rájött, hogy csapdába került.

Azért nagyon ne sajnáljuk, mert alighanem megérte neki: "Aztán amikor elkezdtük, rájöttem, hogy egy kanadai erdőben kell dolgoznom tizenhat órát naponta, évi kilenc hónapon át" - panaszolta, hozzátéve, hogy kizárólag az anyagiak miatt maradt, így tudta biztosítani azt, hogy a filmezés-forgatás után évekig hobbijának, szenvedélyének élhessen. Az X-Akták 1993 és 2002 közt forgott, itthon 1994 novemberében mutatták be. Öt Golden Globe-ot és 62 más, kevésbé jelentős díjat zsebelt be, Anderson pedig 198 epizódban alakította a szkeptikus ügynököt, Dana Scullyt.