Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió a nyári főszezonban, júliusban és augusztusban a horvát Adriáról jelentkezik a híradókban, hogy a legfrissebb információkkal lássa el a tengeri üdülésre készülő magyar turistákat - jelentette be Rudi Zoltán elnök.
Vágólapra másolva!

Kert Attila, az MTV hírigazgatója csütörtökön megerősítette, hogy elvi megállapodás született a horvát és a magyar közszolgálati televízió elnöke között a nyári együttműködésről.

Arról van szó, hogy a horvát Adriáról egy magyar szerkesztő és egy operatőr rendszeresen jelentkezik a híradóban, és ad információkat a közlekedési helyzetről, az időjárásról és minden, a turistákat érintő információról. A magyar stáb székhelye Splitben, a dél-adriai nagy kikötővárosban lesz, ahol a regionális tévé stúdiója áll a rendelkezésükre - tette hozzá.

Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviselője elmondta, hogy évente mintegy 500 ezer magyar keresi fel az adriai üdülőhelyeket, ezért nagyon fontosnak tartja, hogy az utazók és az otthon maradottak is minél több információhoz jussanak. Ehhez adhat sok segítséget a magyar tévések dalmáciai munkája, amelyhez a Horvát Idegenforgalmi Közösség minden támogatást megad.