Vágólapra másolva!
Elhunyt Mahrer Emil, a Magyar Televízió örökös tagja, aki május 2-án töltötte volna be 75. életévét.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Mahrer Emil rendező neve összeforrt a televíziós sportközvetítésekkel. Egyike volt az MTV legrégebbi munkatársainak, 1957-ben került a televízióba, huszonhárom évesen, Zsurzs Éva asszisztenseként.

Szórakoztató műsorokban és ünnepi közvetítésekben is dolgozott.1961-től már a Telesport-nál közvetített műkorcsolya és atlétikai versenyeket, focimeccseket és olimpiákat - a münchenit a helyszínről, a többit a budapesti stúdióból - és rendezte 22 éven keresztül a Telesport című műsort, valamint a TV tornák hosszú sorát. Emlékezetes közvetítései voltak még a Fedettpályás Atlétikai EB és a Forma-1 Magyar Nagydíj futamok.

A Forma-1-es versenyeknek egyébként is szerelmese volt, a mogyoródi pálya - a Hungaroring - szervezésében, kialakításában is aktívan részt vett. Munkájában fontosnak tartotta a nyugalmat, a fegyelmet, a gyors reakciót és a humorérzéket.

"Kirándulásként" vetélkedőket, több helyszínes élő, összetett műsorokat is rendezett. Dokumentumfilmjei közül különösen emlékezetesek az Érmek, érmesek, a Lóra termett, az Első Rubik kocka.

Forrás: MTV