Átírják a nagy magyar slágereket

Vágólapra másolva!
A  péntek esténként az M1-en látható Csináljuk a fesztivált című sorozat 48 döntős dalát korszerű hangszerelésben mai előadók tolmácsolják majd. A műsorfolyam állandó szereplői között lesz Szinetár Dóra, Péter Szabó Szilvia, Tóth Vera és Pély Barna is.
Vágólapra másolva!

Január 26-án kezdődött a Csináljuk a fesztivált című 22 részes sorozat, amely június 29-én pénteken élő koncerttel ér véget.

A legtöbb szavazatot kapott 48 dal hat középdöntőben versenyez. Egy-egy középdöntőben nyolc dalt mutatnak be, amelyekből négy jut tovább. Végül három elődöntőben nyolc-nyolc dal mérkőzik egymással, és a közönség adásonként négyet továbbjuttathat. Így alakul ki a döntő tizenkettes mezőnye, amelyből a nézők kiválaszthatják az elmúlt fél évszázad legnépszerűbb magyar slágerét.

A sorozat műsorvezetői Harsányi Levente és az énekesi pályafutásának 50. évfordulóját ünneplő Korda György. A középdöntős dalok mai fiatal előadók tolmácsolásában hallhatók, akik között lesznek állandó fellépők, de meglepetésvendégek is.

Tavaly az [origo] Álomsláger-választásán olyan dalok jutottak be a Top 10-be, mint a Valami véget ér a Bonanza Banzaitól, Presser Gábor Nagy utazás-a, a Republic 67-es út-ja, a Tankcsapda Mennyország Tourist-ja vagy a Gyöngyhajú lány az Omegától - a győztes végül Máté Péter Elmegyek című szerzeménye lett.

[origo] - MTV