Helyszínelőt vert a mogorva doki

Vágólapra másolva!
Szerda este az új évaddal jelentkező Doktor House beadott egy altatóinjekciót Horatio Cane-nek, így a TV2 sorozata legyűrte az RTL-es szériát - igaz, a CSI: Miami már ment a Viasaton.
Vágólapra másolva!

A szerda este nézettségben mindig érdekes csatákat hozott, legalábbis a közelmúltban: olyan sorozatok vetélkedtek-vetélkednek itt, mint a Született feleségek, a Médium, A szökés, a Gyilkos elmék, A főnök, a Dr. Csont, A mélység fantomja, a 4400 vagy az Alias.

Mivel A szökés első évadja véget ért itthon, a Született feleségek is megpihentek (hogy régi részekkel naponta térjenek vissza), most új harc kezdődött az este kilenctől tízig tartó sávban. A CSI: Miami helyszínelők először látható országos, födi sugárzású csatornán, az RTL pedig nem csak David Carusóban hisz, hanem a vegasi és a New York-i helyszínelők-ben is, mert előbb-utóbb mindhárom sorozat feltűnik majd a csatornán. Tegnap a napszemüveges hadnagy új ellenfelet kapott, a Magyarországon még nem látott részekkel jelentkező Doktor House személyében. Ez számunka azért is érdekes, mert az USA-ban - és máshol is - roppant népszerű mindkét sorozat, azaz két óriás harcáról van szó.

Az első összecsapást a morózus, beteggyűlölő orvos nyerte. A Miami helyszínelők az RTL-nek 1,16 millió nézőt hozott, a doki diagnózisa és gyógyítása 1,21 millió tévézőt érdekelt a teljes lakosságból. A nagyjából egy időben futott műsorok csatáját (House ugyan hat perccel korábban kezdett) a célcsoportban is a Hugh Laurie alakította karakter nyerte, mivel a Miamiban serénykedő helyszínelőkre a tévé előtt ülő, 50 alatti nézők 29,8 százaléka figyelt, miközben a kórházi eseményeken 32,6 százalék izgult.

A vicces nevű Dr. Csont eztán elporolta a Rém rendes család Budapesten című magyarított szituációs komédiát, ami azért is fájhat a TV2-nek, mert Bándiék magukkal rántották a mélybe az utánuk következő sorozatot, a pár hete még ígéretes sztorival indult 4400-at.