Csisztu megy az RTL Klubba

Vágólapra másolva!
A korábban a TV2-t erősítő Csisztu Zsuzsa a rivális csatornán bukkan fel, öt alkalommal vezeti majd a Reggeli "Csak csajok" című egyórás blokkját. Dolly szintén elfogadta a felkérést.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub Reggeli-jének kilenctől tízig tartó blokkja a Csak csajok, ez főképp az otthon tartózkodó kismamákra, nagymamákra, otthon ülő asszonykákra támaszkodik, ennek megfelelő a témaválasztás is.

A Csak csajok olyan témákkal foglalkozik, melyekkel egy borostás autószerelő szaki, vagy egy megtermett böllér amúgy sem tudna mit kezdeni: járhat-e szoláriumba egy terhes nő? Hogyan szoktassuk le a kisbabát a pelenkába történő pisilésről? Hogyan készítsünk házilag napocskás vagy holdas hűtőmágnest? Mi a teendő, ha a sóból, lisztből összeállt otthoni gyurmát lenyeli a gyerek? Meddig egészséges a féltékenység?

A természetesen komoly témákat is feszengető, egyórás blokkban a reggel hat óta munkában lévő női műsorvezető (Lilu, Dombóvári Vanda vagy épp Ördög Nóra) mellé érkezik mindig egy médiaszemélyiség, aki nagyokat nem bénázhat, hiszen ott van mellette mindig egy rutinos képernyős. Láthattuk már itt többek között Görög Zitát, Rubint Rékát, Keleti Andreát, Balázs Klárit, Eszenyi Enikőt, Fésűs Nellyt, Csepregi Évát, de újabban akár Südi Iringót, Dukai Reginát, Bódi Guszti nejét, Margót, Anettkát vagy Czifra Noémit, azaz Nócit is. Jövő héten Dolly, az egykori Hungária és a Dolly Roll énekesnője lesz a társműsorvezető, rá egy héttel pedig érkezik Csisztu Zsuzsa.

A sportolóból lett tévések közül Csisztu még régebben van a képernyőn, mint Kokó: a szöuli olimpia idején, vagyis 1988-ban hirdetett a Telesport egy úgynevezett pályabelépő pályázatot, amelyre távollétében édesanyja adta be jelentkezését. Az akkor még aktív tornászlány bejutott az utolsó körbe is, majd egy ösztöndíjjal a Minnesota Egyetemen tanult nemzetközi kommunikációt és televíziózást, minek következtében olyan nagyhírű csatornák regionális műhelyeinél gyakornokoskodhatott, mint a CBS vagy az NBC. A következő olimpiára már a szakmában igencsak elismert Vitray Tamás kérte fel őt szakkommentátornak, a sikeres szereplés után pedig állandó státust ajánlott neki a Telesport-ban.

"Furcsa módon, azt hittem, hogy amikor szakítok majd a tornával, amely köztudomásúan egy pontozásos és ezért igen szubjektív megítélésű sportág, végre objektíven fogják a munkámat értékelni. Rá kellett döbbennem, hogy a televíziózás még ennél is szubjektívebb dolog" - mondja Zsuzsa, amikor a két karrier közti átállásról kérdezzük. Ezek után szinte magától adódik a kérdés: hogy érzi, melyik "életében" vitte többre. "A tornában nemzetközi szinten is jelentősnek mondható karriert futottam be, hiszem a magam idejében, csapattársaimmal együtt a világ élvonalához tartoztunk. Nyilván ezt a teljesítményt a magyar televíziós piac adottságai és a nyelvi korlátok miatt nem lehet megismételni" - felelte.

Az MTV után a TV2-höz került, megfordult több hírműsorban, és a Top Sport, illetve a TV2 Ring műsorvezetőjeként is láthattuk/láthatjuk. Tévés pályafutása során olyan világhírű személyiségekkel is készített már interjút, mint például Jon Bon Jovi, Lou Bega, Cindy Crawford vagy David Beckham. Saját bevallása szerint azonban talán a Magic Johnsonnal készült tizenöt perces interjújára a legbüszkébb, melyet Los Angelesben forgatott, miután a kosárbajnok bejelentette, hogy HIV-fertőzött - a riportot aztán a Telemontecarlo és az olasz Rai Uno csatorna is megvásárolta.

Gregorich András, a Reggeli főszerkesztője elmondta az [origo]-nak, hogy a műsor alapvetően nem egy tehetségkutató, nem ezért cserélnek hetente, ám így is akadt több olyan médiaszemélyiség, akik szereplésével igen elégedett volt. "Keleti Andrea kifejezetten ügyes volt, Sárosdy Eszteren is látszott, hogy van rutinja a kamerák előtt, ahogy Horváth Éva is remekül helytállt - meg a többiek is. Az élő adás amúgy a legjobb módszer arra, hogy valakit teszteljünk" - mesélte korábban, amikor a válogatás rendszeréről kérdeztük.