A tévében osztogatja autóit a Ford

Vágólapra másolva!
Az USA minden államában egy-egy autót ajándékoz el a Ford: cserébe csak egy történetet kell elmondani az ABC egyik műsorában.
Vágólapra másolva!

Az ABC Extreme Makeover: Home Edition című rendhagyó lakberendezési show-ja olyanoknak segít új vagy szebb otthont találni, akiknek erre egyébként nem sok reményük van: a műsorban szerepelt már olyan család, amelynek tornádó rombolta le a házát, de akadtak olyanok is, akiknek egyik, súlyosan beteg családtagjuk kórházi kezelése vitte el a ház árát.

Most a Ford is beszáll a presztízsnövelő jótékonykodásba: ötven autót oszt szét azok között, akik előállnak egy másokat is motiváló sikertörténettel - felgyógyultak például egy halálosnak tekintett betegségből vagy épp rendkívül sokat tesznek lakókörnyezetükért és a helyi közösségért.

Az ABC internetes oldalán és egy külön erre a célra létrehozott honlapon már egy ideje gyűlnek a sikersztorik - az első autó átadására április 8-án kerül sor, Mississippi államban, utána pedig az összes többi állam egy-egy lakója gazdagabb lesz egy Forddal. Nem mellesleg, az Extreme Makeover stábja is felújítja a nyertesek garázsát, hogy az új autóknak is szép "lakása" legyen.

Az ABC vezető marketingszakembere, Michael Benson szerint az autók szétosztása, amellett, hogy nagyszerű reklám a Fordnak, a műsort is egy magasabb szintre fogja emelni, hiszen ez a fajta jótékonykodás remekül beleillik az Extreme Makeover profiljába.