Viskóba zárnák a magyar tévésztárt

Vágólapra másolva!
A tévék egyre gyakrabban helyeznek médiaszemélyiségeket számukra idegen környezetbe, majd így forgatnak velük show-t. Sokan nézték ugyan a Szombat esti láz című műsort, ahogy a Sztárok a jégen is elvan valahogy (nagy nehezen), de olvasóink inkább egy hitvány viskóba zárnák a hírességeket, hogy megnézzék, miképp boldogulnak sanyarú körülmények közepette.
Vágólapra másolva!

Egyfajta trend a televíziózásban, hogy innen-onnan összeszedett hírességeket csoportba gyűjtenek, és számukra teljesen idegen tevékenységre bírják rá őket.

Talán a Dancing with the Stars-szal és a hasonszőrű, sztártáncoltató műsorokkal kezdődött minden (itthon: Szombat esti láz), ezután kerültek csak jégpályára a Skating with Celebrities (itthon: Sztárok a jégen) hősei, majd sorra jöttek a furcsa-abszurd ötletek. Korábban zártak össze hírességeket Big Brother-házakba, hogy megfigyeljék napi életüket, majd lakatlan (vagyis annak hívott) szigetre is tettek ki párat, hogy kuncoghasson a néző azon, amint a híres, gazdag ember éhes tekintettel, borostásan ücsörög egy kókadt kókuszpálma tövében.

Legutóbb a CBS már odáig ment, hogy a hírességeket rendőrruhába öltöztette, zsarunak képezte ki őket villámgyorsan, majd bevetésekre küldte őket. Így került Erik Estrada, Jack Osbourne vagy Jacko testvére, La Toya Jackson rendkívül új helyzetbe az Armed and famous során - ez pedig már elég is egy szerda esti nyolc órás műsorra odaát. A "mutassunk sztárokat furcsa helyzetben" egyik alfaja az RTL-es A rettegés foka (Fear Factor máshol), hiszen ennek több adása szól arról, hogy öklendező, sápadt médiaszemélyiségek nyers ökörszemet vagy szőrös pókot szopogatnak, netán dermesztő üvöltéseket hallatva fejjel lefelé lógnak egy felhőkarcoló 44. emelete magasságában.

Olvasóinkat megkérdeztük, hogy milyen "sztáros" műsort tudnának nézni huzamosan. Bő ötezer voks után kiderült, hogy a rovat látogatói nem szeretik túlzottan a hazai médiasztárokat, mert 71,4 százalékban arra szavaztak, hogy zárják össze őket, éljenek heteket egy hitvány viskóban, szánalmas kalyibában: majd megnézzük, mire mennek egymással, a szűkös koszt, a szegényes körülmények közepette. Mérsékelt sikert hozna egy sportos reality, ahol a zenészek-színészek-bulvársztárok egymással versengenének fociban, kosárban, lengőtekében - erre az opcióra 13,7 százalék bökött. A szervezetten, csoportokban főző celebek kunsztjaira alig 6,1 százalék lenne kíváncsi, de az "Énekeljenek kieséses rendszerben" lehetőség sem villanyozta fel olvasóinkat. Az ötlet, hogy luxusvillába zárják a hazai sztárokat, és úgy készüljön velük valóságshow, már lejárt lemez, ez a válasz csak 4,2 százalékot hozott lázba.