Új műsort kap Gundel Takács

Vágólapra másolva!
Lejárt Gundel Takács Gábor szerződése a TV2-nél, és nem várja meg, hogy elteljen a hathónapos moratórium, míg legálisan új csatornához igazolhat - inkább fizet. Az MTV viszont nem elsősorban szórakoztató vagy sportműsorban számít rá: Kert Attila hírigazgató az [origo] kérdésére elmondta, hogy saját, közéleti témákkal foglalkozó műsort kap az átigazolt tévés.
Vágólapra másolva!

Gundel Takács Gábor 1983 és 1999 közt az MTV-nél dolgozott, volt három olimpián, és számos sporteseményről tudósított, a Játék határok nélkül-sorozat mellett. A TV2-nél több műsorban is feltűnt, így a Dalnokok Ligá-ját is vezette, noha kétségkívül a legnagyobb nézettségi sikert az Áll az alku aratta, mely főképp 2006 első hónapjaiban tartolt.

A tévést a kereskedelmi csatorna meg akarta tartani, úgy volt sokáig, hogy ő vezeti majd a 2007-re tervezett napi kvízt. Időközben kiderült, hogy a titkolt formátum az Egy a 100 ellen, de az is, hogy Gundel nem a TV2-nél képzeli el közeljövőjét. Mint korábban megírtuk, átigazolt az MTV-hez, és bár szerződése szerint a távozás után fél évig nem dolgozhat más csatornának, mégis képernyőre kerül az m1-en.

Gundel Takács szerint nem egyértelmű, hogy mekkora az összeg, amit fizetnie kell, de úgy véli, hogy meg fog egyezni a TV2-vel. A közszolgálati csatorna nem fizeti ki helyette a büntetést, de a Blikknek adott nyilatkozatában az Áll az alku egykori vezetője elmondta, hogy ennek ellenére inkább vállalja a pert, a bírságot - de nem akar megválni a képernyőtől fél évre.

A tévés kapott még egy ügyvédi felszólítást, melyben az áll, hogy egy interjút adott, amivel megszegte szerződését, és ezzel elvileg kárt okozott a TV2-nek. A csatornától többen is átigazoltak az MTV-hez az elmúlt hónapokban (a Tények-től mentek át többen, de M. Kiss Csaba is tavaly váltott a köztévére), így a kereskedelmi csatorna immár nem hagyja annyiban a dolgot. Gundel Takács Gábor mindenesetre vitatja az esetet. "Abban az interjúban az egyetlen új információ az, hogy elmegyek síelni a családommal, de szerintem ezzel nem okoztam kárt a TV2-nek. Egyébként nem hagytam jóvá azt az interjút" - tette hozzá.

Arról hallani ezt-azt, hogy mi volt a váltás oka, de arról semmit nem tudni, hogy milyen műsor vár Gundelre. Az MTV hírigazgatója, Kert Attila nem teregeti ki a lapokat, de főképp azért nem, mert még képlékeny az ügy. "Nem sport, nem szórakoztatás. Közéleti műsorra készülünk, de nem a közeljövőben indul, még fejlesztés alatt van. Bővebbet erről akkor mondhatok, ha rajtra kész minden. Persze, sportban is számítunk rá: az MTV adja az olimpiát, a futball Eb-t, logikusan Gundel Takács Gábor is utazik, ő is közvetít. Ő különben, amikor eljött a TV2-től, tudta, mi vár rá. Kivárt a végsőkig, csak akkor lépett, amikor kiderült, hogy nem lesz többet Áll az alku. Érdemi tárgyalást az MTV-vel akkor kezdett csak, és tudott a moratóriumról is" - válaszolta kérdéseinkre.

Kalmár Csaba